Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Ajuntament de Vila-real destina 10.000 euros en suport a Afervil amb la signatura del primer conveni social de 2018

dissabte, 27 de gener de 2018

Signatura del conveni amb Afervil de 2018

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la presidenta de l'Associació de Fibromiàlgia i Malalties Reumàtiques de Vila-real (Afervil), Isabel Serrano, han signat el conveni de col·laboració corresponent a l'any 2018, pel qual el consistori destina 10.000 euros per a facilitar els programes d'atenció i suport que duu a terme l'entitat. En la signatura del conveni ha estat també present el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vila-real, Álvaro Escorihuela. 

"L'Associació Afervil desenvolupa una tasca fonamental per a la divulgació, l'atenció o el suport psicosocial de les persones amb fibromiàlgia i malalties reumàtiques, una malaltia que afecta en la nostra ciutat a moltíssimes persones. L'Ajuntament de Vila-real sempre hem mostrat el nostre compromís i suport a aquesta lluita i ho tornem a fer enguany, amb la signatura del segon conveni anual amb l'entitat", assenyala Benlloch. En concret, el conveni destaca el treball d'Afervil per a sensibilitzar i prevenir sobre aquesta malaltia en la població, amb l'objectiu de millorar les condicions de vida d'aquest col·lectiu a través de diferents programes de suport i acompanyament psicosocial a persones amb fibromiàlgia i el seu entorn, campanyes de difusió, sensibilització i prevenció i programa de tallers ocupacionals i de temps lliure adequats al col·lectiu.

"Aquest és el primer conveni amb una entitat social que signem el 2018, ja en el mes de gener, i ho fem amb una entitat, Afervil, el treball de la qual ha sigut clau per a donar visibilitat a una malaltia que afecta de manera important a la qualitat de vida d'una gran part de la població", assenyala Escorihuela, qui recorda que l'àrea de Serveis Socials ha triplicat en els últims anys les ajudes a les entitats socials, passant dels 110.000 euros que es van destinar el 2011 als 330.000 euros consignats l'any passat, entre subvencions i convenis amb un total de 13 col·lectius locals. "Després d'un any particularment complicat, en el qual hem hagut de fer front a més de quatre milions d'euros de l'herència urbanística del PP i als quals s'han afegit també els problemes burocràtics i de l'aplicació de l'expedient electrònic, comencem el 2018 amb la signatura d'aquest primer acord, amb l'objectiu d'avançar el màxim possible en la signatura dels acords amb entitats socials i reforçar la xarxa de protecció social que hem teixit en la ciutat, de la mà dels nostres col·lectius, des de fa sis anys", agrega el regidor.

"L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-real apostem per les persones i ho hem fet a través de l'aliança amb la societat civil, en un model del qual ens sentim particularment orgullosos i que ens ha convertit en referents. Vila-real és una ciutat que es cuida i que cuida dels seus, una Ciutat de la Salut i l'Esport, i açò no seria possible sense el treball de tots els col·lectius i les desenes de voluntaris que treballen cada dia en les associacions ciutat, en un àmbit importantíssim per a garantir la qualitat de vida dels vila-realencs i vila-realenques com és l'àrea social i sociosanitària", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es