Inici

Vila-real traspassa la presidència del Consorci del Millars després de dos anys de treball per a protegir, millorar i donar a conéixer el paratge

dimecres, 31 de gener de 2018

Junta de govern del Consorci del Millars de 31 de gener de 2018_1

La Junta Directiva del Consorci del Millars ha celebrat l'última Junta de Govern a Vila-real, que després de dos anys de presidència -de caràcter rotatori cada dos anys- traspassa la directiva al municipi de Borriana. Després de dos anys de treball, el fins ara president i alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha fet balanç de les gestions realitzades per a protegir, millorar i donar a conéixer el paratge natural. En la trobada també han participat les alcaldesses de Borriana, Maria Josep Safont -successora de Benlloch al capdavant del Consorci- i d'Almassora, Merche Galí, així com els regidors i tècnics de medi ambient dels municipis que formen part de l'ens, representants de la Diputació de Castelló i de la Generalitat i també de les comunitats de regants que s'integren en l'entitat.

"Han sigut dos anys de molt de treball per a complir amb els principals objectius del Consorci, centrat a donar a conéixer el magnífic tresor que tenim a la Plana i a reduir qualsevol impacte negatiu en aquest espai natural tan valuós i interessant", explica Benlloch. El primer edil vila-realenc ha destacat les gestions realitzades per a donar a conéixer el riu i el seu entorn gràcies a les noves tecnologies i ha posat com a exemple la sèrie documental audiovisual de 12 vídeos sobre l'espai fluvial que acaba de començar i que "mostra les bondats del gran tresor del Millars des d'una perspectiva diferent". 

A més, Benlloch posa de manifest el treball de protecció i vigilància del paratge per a "evitar agressions de l'ésser humà" i la tasca pedagògica realitzada per a conscienciar sobre la importància de mantenir la biodiversitat. "En aquest temps, s'han controlat la caça i pesca furtiva, s'ha incrementat la vigilància nocturna, s'han recuperat algunes espècies i es lluita contra la invasió d'unes altres que no fan cap bé a la nostra flora i fauna autòctones", apunta.

"Però no tot és protegir i promocionar, ja que hem de seguir millorant l'espai i això és el que hem fet progressivament, amb responsabilitat i ajustant-nos al pressupost", indica Benlloch. En aquest sentit, recorda que s'han realitzat 33 actuacions, com la reparació de mobiliari i posada a punt de camins, la neteja i recuperació de l'assut dels Corrents, a Vila-real -datat en el segle XVII-, l'eliminació de canyes invasores en els tres municipis, la replantació amb espècies autòctones, la instauració d'un protocol d'ús de les aigües o la fixació de la seu del Consorci en el Centre de Natura de Vila-real. La reconstrucció de miradors i la instal·lació de noves tanques de protecció amb material reciclat i resistent com a prova pilot són unes altres de les accions realitzades. A tot això se li suma la gestió dels recursos "com una oportunitat sostenible", facilitant la pràctica del piragüisme i la natació i regulant la pesca, "tot perquè l'impacte de l'ésser humà siga mínim i compatible amb el medi natural", explica el primer edil.

"Les aigües del Millars són de les més aprofitades, tant per al reg, com per a l'oci i l'esport, i per això, l'objectiu de present i de futur ha de ser seguir protegint aquest entorn, com fins ara ho hem fet. Una actuació que ens ha valgut un premi a la biodiversitat, gràcies a la col·laboració entre administracions", manifesta Benlloch, que ha agraït a tots els tècnics i experts implicats el treball realitzat en aquest temps.

Galeria multimèdia

Imatges

Junta de govern del Consorci del Millars de 31 de gener de 2018
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es