Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

El Centre de Dia Lluís Alcanyís i l'UPCCA inicien el seté programa d'intervenció amb adolescents que consumeixen cànnabis

dissabte, 10 de febrer de 2018

El Centre de Dia Lluís Alcanyís i la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), dependents de la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Vila-real, engegaran, per seté any consecutiu, el programa d'intervenció amb adolescents consumidors de cànnabis.

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, explica que el programa, "que al llarg de tots aquests anys ha obtingut resultats molt positius, ha aconseguit que la majoria d'adolescents que l'han seguit abandonen el consum i aconseguisquen mantenir una activitat productiva, formativa o laboral". Els resultats es van presentar en el congrés de la societat científica Socidrogalcohol, a Oviedo, el mes de maig passat, on va suscitar molt d'interés entre els professionals de l'àmbit de l'atenció i la prevenció de les addiccions.

El programa se centra en la intervenció grupal amb joves que necessiten suport per a abandonar el consum de cànnabis i, d'aquesta manera, "poder superar l'adolescència amb majors garanties de convertir-se en joves adults inserits en la societat d'una manera productiva i positiva". El grup compta amb el suport de la intervenció en el grup de pares i mares, on se'ls ajuda a afrontar els conflictes amb els seus fills i que faciliten l'abstinència al cànnabis. "El Centre de Dia i la UPCCA donen resposta així a una de les demandes més importants de la població, especialment entre els adolescents, que no són conscients dels riscos als quals se sotmeten pel consum d'aquesta droga", indica Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es