Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

El IV Concurs de Grups Musicals de Vila-real fomenta la participació amb la incorporació d'un tercer premi

dilluns, 12 de febrer de 2018

Presentació del IV Concurs de Grups Locals

El Concurs de Grups Locals de Vila-real arriba a la quarta edició i ho fa amb diverses novetats per a seguir millorant en la seua tasca de valorar, dignificar i donar a conéixer el treball dels artistes de la ciutat. El certamen, organitzat entre la Regidoria de Joventut, Freaks in Black i l'Associació de Grups Musicals de Vila-real, lliurarà per segon any consecutiu el trofeu Eduard Sanz al grup guanyador, que rebrà, a més, un premi en metàl·lic de 1.000 euros i l'enregistrament del treball. "Hi haurà un segon premi de 500 euros i, per primera vegada, un tercer reconeixement, dotat amb 200 euros per al tercer finalista", explica la regidora de Joventut, Gemma Gil, que ha presentat la nova convocatòria amb els organitzadors Jordi Moliner i David Simó. 

"Com cada any, introduïm novetats per a seguir millorant respecte a edicions anteriors", assegura Moliner, que destaca que, "a més de la incorporació del tercer finalista, s'ha ampliat el termini de presentació de candidatures, que enguany serà del 19 de febrer al 25 de març". Les bases i instruccions es trobaran en el web www.vila-real.es/concurs i en www.facebook.com/concurslocals.

Els grups exposaran una part del seu treball en vídeos en el perfil de Facebook, de manera que els seguidors virtuals podran conéixer millor els participants i seran partícips del procés de selecció, que es perllongarà fins al pròxim 12 d'abril. Una vegada feta la selecció, quedaran sis grups, que actuaran repartits en dues semifinals. Els concerts s'oferiran els dies 21 i 28 d'abril en locals de la ciutat i, en cadascun d'aquests, el Jurat i el públic votaran per un finalista. "Durant el mes de maig se celebrarà la final, en la qual es farà el lliurament de premis", explica Simó, que assenyala que el Jurat estarà format per un membre del grup guanyador de 2017 i per un altre de la Regidoria de Joventut, a més del públic. Un any més, tots els grups seleccionats cobraran 200 euros per cada actuació. 

"És una forma de reivindicar el treball que fan els grups de la nostra ciutat, ja que, tot i que ens agradaria que fóra una remuneració més alta, serveix per a demostrar que valorem l'esforç que fan aquells que es dediquen al sector artístic i cultural, perquè són professionals que mereixen un reconeixement a la seua creativitat", explica la regidora de l'àrea. Gil ha mostrat també la imatge identificativa del concurs, amb les sigles V-MOL, que responen a Vila-real, Música, Oportunitat i Llançament. "Volem que els grups de la nostra ciutat, sense diferenciació d'estils o tendències musicals, tinguen una oportunitat de donar-se a conéixer i fer carrera en el sector de la manera més professional possible", conclou Gil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es