Inici -> Àrees -> Normalització Lingüística -> Notícies

El Voluntariat pel Valencià ix de Vila-real i crearà parelles lingüístiques virtuals amb aprenents de tot el món

dimarts, 13 de febrer de 2018

Presentació del programa Voluntariat pel valencià 2018

El Voluntariat pel Valencià trenca les seues fronteres i, després de l'èxit de les anteriors edicions a Vila-real, enguany dóna el salt a Europa i al món per a posar en contacte persones interessades a aprendre a parlar en valencià conversant amb nadius de la ciutat a través d'internet. El regidor de Normalització Lingüística, Santi Cortells, ha presentat aquesta innovació, acompanyat per la coordinadora tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, i pel president de l'Associació Cultural Socarrats, Fermí Font, que han donat a conéixer els detalls d'aquesta nova edició.

"Com cada any, el programa torna a posar en contacte persones que parlen valencià amb unes altres que volen fer el pas de llançar-se a practicar, amb l'únic requisit de quedar una hora a la setmana, al llarg de deu setmanes", explica l'edil, que destaca els beneficis d'aquesta experiència. "No només serveix per a conéixer altra gent, sinó que a aquells que acaben d'arribar a la nostra ciutat se'ls obri una porta a una integració en la societat més positiva, ja que és un programa obert i participatiu que pretén mostrar-los el valencià com una llengua d'acollida", indica.

No obstant això, el Voluntariat pel Valencià no deixa d'innovar i enguany, a la modalitat presencial, amb persones residents a Vila-real que hauran de quedar una hora a la setmana, se suma la modalitat en línia. Aquesta nova versió del programa ajudarà que aprenents amb poc de temps aprofiten les xarxes socials o altres instruments virtuals per a contactar amb voluntaris per a conversar però sense eixir de casa.

"Gràcies a la Xarxa Llull, a la qual l'Ajuntament de Vila-real està adherit, posarem en contacte persones que estudien valencià en universitats de tot Europa i de la resta del món amb aquells que el parlen i que estan interessats a aprendre un altre idioma a través de videoconferència perquè facen tàndems virtuals". I és que, tal com explica Cortells, "només a Alemanya existeixen entre 30 i 40 universitats que ensenyen valencià, a les quals se sumen múltiples centres universitaris de llocs com, per exemple, Canadà, Croàcia, França, Estats Units, Itàlia o Irlanda, entre un llarguíssim etcètera". 

Per la seua banda, Fermí Font assegura que l'Associació Socarrats "està al 100% amb aquest programa". "Un dels nostres objectius és fomentar el valencià al carrer o a l'àmbit científic i, per això, animem la gent a participar, ja que és una activitat molt motivadora i gratificant, tant per a qui rep com per a qui dóna", puntualitza.

Dariana Groza aclareix que "el Voluntariat no és un curs de valencià, però no és incompatible amb estar formant-se". "La meua pròpia experiència m'ha demostrat que, amb motivació i ajuda, podem integrar-nos a la perfecció i aprendre una nova llengua significa enriquir-nos i integrar-nos millor en el nostre entorn". A més, els participants rebran material perquè sempre tinguen recursos sobre els quals conversar. "Mai es quedaran en blanc i sense saber de què parlar", afegeix.

Les inscripcions ja estan obertes en www.voluntariatpelvalencia.org i davant qualsevol dubte o aclariment, els interessats podran contactar amb la Regidoria de Normalització Lingüística, l'AC Socarrats i Escola Valenciana. La campanya comença l'1 de març amb la presentació de les parelles. A l'equador, es programarà un passeig cultural i la segona quinzena de juny tindrà lloc la clausura, en la qual es lliuraran els diplomes de participació. "La campanya sempre està oberta, així que qualsevol moment és bo per a llançar-se a parlar en valencià", conclou el regidor de Normalització Lingüística.

Galeria multimèdia

Imatges

Programa Voluntariat pel valencià 2018
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es