Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real realitza més de 5.700 hores de servei a la ciutadania el 2017

dimecres, 14 de febrer de 2018

Presentació de la memòria de Protecció Civil de 2018

El Servei Municipal de Protecció de Vila-real ha realitzat al llarg de l'any 2017 un total de 5.767 hores en diferents serveis per a garantir la seguretat i el benestar de la població. La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i el responsable del servei municipal, Ismael Solsona, han fet balanç de l'exercici que s'acaba de tancar i han destacat l'important paper que juguen els voluntaris a l'hora "d'afrontar la incessant activitat social de la ciutat".

En aquest sentit, Gómez ha explicat que l'equip està format per un tècnic i dos auxiliars contractats per l'Ajuntament i un total de 24 voluntaris, "una xifra amb la qual no estem satisfets i que ens agradaria incrementar, per la qual cosa fem una crida perquè qualsevol persona que tinga ganes d'integrar-se en el cos acudisca a la seu de la Policia Local i s'informe dels requisits per a accedir-hi". "En 37 anys que porte en el cos, he arribat a veure fins a 60 persones en l'equip, però els temps canvien i ara, la nova situació laboral de moltes persones els impedeix tenir temps lliure per a dedicar-se a aquesta tasca no remunerada, a banda que hi ha més entitats que sol·liciten voluntaris", afegeix Solsona.

"Vila-real és una ciutat plena de vida i d'esdeveniments culturals, esportius i socials i es necessita un gran equip de persones perquè es formen i especialitzen i ajuden a garantir la seguretat", indica el responsable del servei municipal. Així, el 2017, Protecció Civil ha dedicat 1.503 hores a diferents serveis esportius i els diferents espectacles -amb major predomini dels taurins i religiosos- han requerit que el cos dedique 828 hores de treball. A més, els cursos d'autoprotecció i simulacres d'emergències en els col·legis han arribat a 5.223 alumnes en un any.

En aquest sentit, Solsona assegura que "un voluntari de Protecció Civil es converteix, en alguns escenaris, pràcticament en un policia, ja que treballem braç a braç amb la Policia Local". "Per això, la formació és molt important i sempre intentem que els nostres voluntaris estiguen preparats per a donar el millor de si i garantir la seguretat en qualsevol situació en la qual els ciutadans ho necessiten", destaca, "especialment en esdeveniments de risc, com els que acumulen moltes persones".

Tots dos responsables municipals animen les persones amb vocació i esperit de treball en equip, a integrar-se en l'agrupació local, "on la recompensa d'un bon treball no és material, però el reconeixement de la gent del carrer fa que pague la pena". Per a això, només han de lliurar la seua sol·licitud per registre d'entrada a l'Ajuntament.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es