Inici

Història, cultura i tradició es donaran la mà en la Setmana Santa de Vila-real, declarada d'Interés Turístic

tornar Imprimir

dilluns, 19 de febrer de 2018

Sala de premsa, Turisme

Presentació de la Setmana Santa 2018

Història, cultura i tradició es donaran la mà en la Setmana Santa de Vila-real, declarada d'Interés Turístic

Després de la tamborada provincial dissabte passat, Vila-real es prepara per a la celebració de la Setmana Santa 2018. Un esdeveniment carregat d'història, cultura i tradició que, com cada any, espera atraure milers de veïns i visitants a través de nombrosos actes carregats de simbolisme. 

El regidor de Turisme, Diego A. Vila, i el president de la Junta Central de Setmana Santa, Pascual Sanz, han presentat la programació, que enguany incorpora alguns ajustos i novetats per a seguir perfeccionant la celebració d'una de les festes més antigues de la província, amb més de 450 anys d'història, i declarada d'Interés Turístic Provincial. La IX Peregrinació Quaresmal a Torrehermosa, impulsada per la Confraria de la Puríssima Sang, o el X Pregó Musical (10 i 11 de març) són algunes de les primeres cites del calendari, que continuarà el 16 de març amb el tradicional Pregó de Setmana Santa a la basílica del Crist de l'Hospital, enguany a càrrec de María Pilar Cerisuelo Delás, directora de La mañana de La 1. La participació en la XXVI Processó Diocesana de Confraries i Germandats de Setmana Santa i la tamborada local del Diumenge de Rams (25 de març) completen les activitats prèvies a la Setmana Santa, que comptarà un any més amb el cicle de cinema Una de romans (17, 24 i 31 de març, Fundació Caixa Rural). A la projecció de pel·lícules d'aquesta temàtica se suma per primera vegada l'exposició que, amb el mateix títol, exhibirà els uniformes de la Guàrdia Romana que utilitza la Confraria de la Puríssima Sang. 

Ja en Setmana Santa, la tradició, la història i la cultura tornaran a donar-se la mà en les desfilades processionals que han atorgat a la celebració vila-realenca la declaració d'Interés Turístic: la processó infantil i juvenil de la parròquia de Santa Isabel el Dimarts Sant, la desfilada de confraries i germandats de Dimecres Sant i, ja el Dijous Sant, l'esperada passió musical Laqvima Vere, patrocinada per Tradicions, Turisme i Porcelanosa Grupo, que tornarà a posar un toc propi d'avantguarda a la Setmana Santa local. El Sopar del Senyor i la processó del Silenci, des de la capella del Crist de l'Hospital, completen la programació del Dijous Sant, que es reprén divendres amb el Via Crucis, els Sants Oficis i la processó del Sant Soterrament. Enguany, en la desfilada processional del Divendres Sant participaran de manera separada les imatges de la Venerable Confraria de Nostre Pare Jesús Natzaré i María Santíssima de la Caritat, per primera vegada amb un pas només per a dones. La missa major de l'Encontre, a les 8.00 hores per a facilitar la participació, i la posterior processó de l'Encontre, tancaran diumenge els actes de la Setmana Santa de Vila-real de 2018. 

"Per a nosaltres és un orgull organitzar una vegada més la celebració d'un dels nostres punts forts en l'àmbit turístic, com és la Setmana Santa", indica Vila. El regidor felicita a la Junta Central "pel seu treball, així com a les entitats i confraries que fan de la Setmana Santa local un referent i una de les més multitudinàries".

Galeria multimèdia

Imatges

Setmana Santa 2018
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es