Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Assaltabarris torna a conquerir les places de Vila-real amb activitats i espectacles tots els dissabtes de març

dimecres, 21 de febrer de 2018

Presentació d'Assaltabarris 2018

Assaltabarris, la programació d'activitats impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana per a promoure la interrelació veïnal i l'ocupació de l'espai públic per la ciutadania, torna a "conquerir" aquest març les places de Vila-real. La regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil, i el director de la campanya, Sergio Heredia, responsable també de l'Escola Municipal de Teatre i de la companyia local La Fam, han presentat aquesta nova edició, que es desenvoluparà tots els dissabtes del mes en quatre espais situats en quatre barris diferenciats de Vila-real: la plaça del Llaurador (3 de març), el jardí de Jaume I (10 de març), la plaça de Sant Ferran (17) i la Maiorasga (24 de març). 

"Un any més, quan comença el bon temps, Assaltabarris torna a prendre les places i jardins de Vila-real amb espectacles, tallers i activitats lúdiques de tot tipus, dirigides a afavorir la convivència i compartir amb els nostres veïns l'espai públic", assenyala Gil. Amb aquest objectiu, la Regidoria de Participació Ciutadana ha consensuat amb les associacions de veïns una programació a la qual, per primera vegada, se suma també el Consell de Xiquets i Xiquetes. "Una de les principals reivindicacions del Consell de Xiquets i Xiquetes, tant en les reunions de treball com en les seues aportacions a la nova Llei valenciana de la infància, és poder participar més en el disseny de les activitats culturals. Per això, hem volgut que s'impliquen directament també en Assaltabarris", detalla l'edil. Per a això, els membres del Consell han treballat per grups diferents activitats, que presentaran als xiquets i xiquetes dels seus respectius barris. 

"Després de la bona acollida de l'any passat, centrada en els espectacles circenses, en aquesta nova edició Assaltabarris visitarà quatre places singulars de Vila-real, on durant tota la vesprada del dissabte, tindrem activitats de tot tipus, tallers, música i animació, al costat d'una programació de teatre i circ per a gaudir en família", assenyala Heredia. Amb aquest objectiu, les activitats de Assaltabarris prendran les places de 17.30 a 20.00 hores. 

La plaça del Llaurador estrenarà la programació el 3 de març, amb l'espectacle musical de Trobadorets, amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Nou Crist del Calvari. Li seguirà en el calendari la companyia Splai Castelló, que portarà al jardí de Jaume I (10 de març) el seu espectacle de música i animació Els viatgers, amb el suport de les associacions de l'Hospital i Séquia Major. La plaça de Sant Ferran acollirà la següent parada de la programació, dissabte 17, amb Circus Show. En aquest cas, les associacions col·laboradores són Sant Ferran i la Soledat. La cloenda de l'Assaltabarris 2018 arribarà de la mà de La Finestra Nou Circ, que estrenarà al jardí de la Maiorasga el seu nou espectacle d'acrobàcies aèries, música i animació. Les associacions de veïns del Pilar, Cervantes i Botànic Calduch participaran en aquesta última parada del programa, en la qual cobraran especial protagonisme els joves del Consell de Xiquets.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es