Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La UCAN prepara el II Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies després de rebre la Distinció Nacional a les bones pràctiques en unitats canines

dijous, 22 de febrer de 2018

La UCAN rep la Distinció Nacional a les bones pràctiques_1

Vila-real acollirà el pròxim 27 d'abril el II Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies, UCAN Vila-real. La iniciativa, organitzada per la Unitat Canina de la Policia Local i configurada com una trobada d'unitats canines policials, s'estableix com un campionat selecte, on 15 gossos d'un alt nivell de les diferents unitats canines, tindran la possibilitat de demostrar, juntament amb les seues guies, la magnífica labor que exerceixen en els seus municipis. 

"Vila-real és una ciutat orgullosa de la seua Policia Local i, especialment, de la seua Unitat Canina", assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. Una unitat que hui mateix es troba a Madrid, en la I Convenció Nacional d'Unitats Canines Policials, on ha arreplegat la Distinció Nacional a les bones pràctiques de les unitats canines policials, atorgada per la Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local (Unijepol). El guardó reconeix els projectes innovadors que desenvolupa en la prevenció i consum de drogues il·legals i en la detecció del càncer de pròstata. 

El II Campionat Nacional de Gossos Detectors de Substàncies tindrà lloc a l'entorn del paratge del Termet. Exercirà com a jutge l'oficial de la UCAN Vila-real, Juan Sánchez Mundo, mentre que el guia caní de la UCAN, Alejandro Monferrer, i l'agent Laura Roig seran els comissaris. Els gossos participants hauran de cercar substàncies en dos grups de diversos vehicles i demostrar les seues habilitats en el registre d'interiors i exteriors d'immobles, per a la qual cosa s'utilitzaran les instal·lacions de la Piscina Municipal.

"Amb aquest II Campionat de Gossos Detectors de Substàncies es dóna continuïtat a la competició celebrada el 2015 i es pretén reforçar els llaços d'unió i companyonia que hi ha entre les unitats canines convidades", explica Gómez. La regidora assegura que "aquesta competició mostrarà el bon nivell i professionalitat dels participants en l'àmbit de la detecció de substàncies estupefaents en les policies locals" i anima els cossos policials a informar-se en el web policia.vila-real.es o per telèfon en el 964 547 010 per a participar a la trobada. 

La UCAN de Vila-real va nàixer el 30 d'octubre de 2012 i està integrada per un oficial, un agent i tres gossos de raça pastor alemany i un pastor belga Malinois. Des de fa uns mesos compten amb un vehicle condicionat per a romandre de forma òptima tot el temps mentre estan de servei. Actualment, treballen en el Projecte de prevenció del consum d'estupefaents en centres escolars (Precoes), i realitzen, a més dels controls de drogues, xarrades exhibicions. També participen en un projecte de detecció de càncer de pròstata a través de l'olfacte caní de l'Hospital La Fe.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es