Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil forma a una vintena de voluntaris per a la gestió d'emergències amb víctimes múltiples

dissabte, 24 de febrer de 2018

Formació en accidents amb múltiples vítimes de Protecció Civil

El Servei Municipal de Protecció Civil de Vila-real està formant un total de 20 voluntaris sobre procediments en emergències amb múltiples víctimes, que forma part del Pla territorial d'emergències de la Comunitat, i sobre les manifestacions davant crisis i pautes sobre la seua gestió. El curs s'imparteix durant dos caps de setmana, a l'Escola de Formació de la Policia Local (Efopol) i persegueix que, tant els voluntaris de l'agrupació local com d'altres poblacions, adquirisquen els coneixements necessaris per a actuar en situacions amb víctimes múltiples, les accions de suport social i repercussions, a més de les modificacions incorporades al Pla territorial d'emergències. 

"Amb aquest curs s'aconsegueix que el voluntariat siga capaç de cobrir les expectatives que la població té dipositades en ells, amb víctimes en diferents estats i situacions que requereixen, al mateix temps, atenció i cures diferents. En aquest tipus d'emergències, hem d'organitzar els espais perquè la informació arribe de forma fidedigna i constant de manera diferenciada i adaptada a cada cas, garantint l'organització entre tots els serveis que intervenen en l'emergència", valora el responsable del Servei Municipal de Protecció Civil, Ismael Solsona. 

Entre la matèria impartida en el curs, destaquen les zones en les quals es divideixen els diferents centres d'atenció, com recepció, avituallament, estada de familiars i atenció psicosocial o zona per a mitjans en l'àmbit públic; o les àrees de dipòsit, autòpsies i identificació, de caràcter restringit. També s'aborden les diferents necessitats segons les situacions personalitzades de cada víctima i afectats, des del dol a la resposta davant desaparicions o contagi emocional. El curs es completa hui amb una segona sessió centrada en el suport psicològic a les víctimes.

Galeria multimèdia

Imatges

Formació en accidents amb múltiples vítimes de Protecció Civil_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es