Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil forma els voluntaris per a l'atenció d'accidents amb múltiples víctimes

divendres, 2 de març de 2018

Curs de Protecció Civil sobre accidents amb víctimes múltiples

El Servei Municipal de Protecció Civil ha finalitzat el curs especialitzat en l'Atenció d'accidents amb múltiples víctimes, que ha permés formar els voluntaris en dos mòduls: Primer suport psicològic i Alteracions psicològiques en l'equip de resposta. A través d'aquesta formació, els voluntaris han aprés habilitats bàsiques per a l'assistència en emergències, les fases d'aplicació del primer suport psicològic, com tractar poblacions específiques o com minimitzar els efectes de l'estrés de la intervenció. 

"Si en els mòduls anteriors es descrivien les necessitats especials i les qualitats dels intervinents, en aquests ens hem centrat en les víctimes i en els mateixos intervinents", explica el responsable del servei municipal, Ismael Solsona. En aquest sentit, afegeix que "les habilitats socials en l'àmbit de les emergències se centren en el lideratge, l'empatia, comunicació i equilibri emocional, ja que cal tenir en compte les necessitats de les víctimes i afectats, però també cal saber manejar informació diversa sobre tràmits, estat emocional, mediació, trasllat i rituals, entre altres". "Una vegada finalitzat el curs, s'ha fet un simulacre d'accident d'autobús on han pogut aplicar allò aprés i on hem vist el grau d'assimilació als voluntaris", assegura Solsona, qui explica que els participants es van enfrontar a diferents situacions i van haver d'atendre les persones menys greus sense necessitats mèdiques d'urgència i valorar les seqüeles que poden tenir les persones que pateixen aquests accidents, malgrat no tenir danys físics visibles. 

Una vegada finalitzada la formació, Protecció Civil té previst celebrar nous simulacres en altres municipis de la zona. "L'objectiu és que les plantilles de diferents poblacions puguen comprovar amb quins efectius poden explicar en aquestes situacions i sàpien com desenvolupen el seu suport psicològic", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es