Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Les IV Jornades d'Agroecologia Antonio Bello posaran sobre la taula els principals avanços de l'agricultura del 18 al 21 d'abril a Vila-real

dilluns, 5 de març de 2018

Presentació de les IV Jornades d'Agroecologia Antonio Bello_1

Vila-real acollirà del 18 al 21 d'abril les IV Jornades d'Agroecologia Antonio Bello, organitzades per la Universitat de La Laguna juntament amb la Regidoria d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Fundació Institut d'Agricultura Ecològica i Sostenible (FIAES). El regidor Josep Pasqual Sancho i el president de FIAES i codirector de la Càtedra Cultural Antonio Bello, José Luis Porcuna, juntament amb Mónica Hurtado, de la Universitat Jaume I, i Rafael Laborda, de l'UPV, ha presentat el programa d'aquestes jornades, que comptaran amb reconeguts experts en l'àmbit de l'agricultura ecològica. 

El programa comença el 19 d'abril a les 16.00 hores a la sala d'actes de la Fundació Caixa Rural. Entre els ponents es troben investigadors universitaris i de reconegudes organitzacions i entitats públiques i privades, que parlaran sobre els avanços en la Xylella fastidiosa; noves feromones per al control de plagues, la biodesinfecció del sòl utilitzant restes de collita o els avanços de la utilització de les micorizes en cítrics, projecte innovador en el qual ha col·laborat l'Ajuntament de Vila-real, entre altres temes com el preu dels aliments, els productes químics, els valors agroecològics dels sistemes agraris tradicionals valencians o la protecció dels territoris agraris històrics. També es posaran sobre la taula nous coneixements amb base agroecològica, alimentació i salut, innovacions en l'associacionisme agrari i iniciatives ecosocials innovadores, com el pasturatge controlat com a eina de prevenció d'incendis o l'economia del bé comú en el mitjà rural. "Són tot temes molt interessants que afecten de ple a la nostra societat, per la qual cosa esperem que no només ens acompanyen persones que treballen en l'àmbit o estudiants, sinó qualsevol veí que desitge conéixer més sobre aquestes qüestions", apunta Sancho. 

Per la seua banda, Porcuna -que ha destacat l'important paper de l'investigador Antonio Bello- assegura "aquestes jornades seran un punt de trobada inigualable, en el qual es donaran cita importantíssimes figures del sector que costarà tornar a reunir-les en un mateix esdeveniment d'aquestes característiques i que presentaran importants novetats". A més, les jornades serviran com a reconeixement a l'investigador que els dóna nom, amb un documental i intervencions d'associacions, i amb el lliurament de premis a persones, cooperatives i municipis valencians pioners en l'agroecologia. 

"Estem molt contents que l'UJI puga formar part d'aquestes jornades pioneres en la nostra zona", ha destacat Hurtado, mentre que el representant de l'UPV, ha agraït que el congrés arribe fins a Vila-real. "És important que no tot es focalitze en les grans ciutats i s'estenga a llocs on es fa agricultura i on siguen ells, els agricultors, els protagonistes que puguen acudir i interactuar", assenyala.

Per a participar en les jornades, és necessari inscriure's a través de l'enllaç https://jornadasagroecologia.congresos.upv.es/inscripcion/.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de les IV Jornades d'Agroecologia Antonio Bello
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es