Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real anima la ciutadania a participar en el Dia de la Dona i deixar la seua "empremta" en suport a la lluita per la igualtat

tornar Imprimir

dimecres, 7 de març de 2018

Igualtat, Sala de premsa

Vila-real anima la ciutadania a participar en el Dia de la Dona i deixar la seua "empremta" en suport a la lluita per la igualtat

Vila-real celebrarà aquest dijous 8 de març el Dia Internacional de la Dona Treballadora amb un acte simbòlic que tindrà lloc a la plaça Major. La iniciativa, organitzada de manera conjunta entre la Regidoria d'Igualtat i el Grup de Dones de Vila-real, consistirà a donar suport a la vaga de dones treballadores, amb un esdeveniment d'11.30 a 13.00 hores, en el qual s'instal·larà un cartell gegant perquè totes les persones que ho desitgen puguen deixar escrits els seus pensaments i desitjos en commemoració d'aquesta jornada.

La regidora de la Igualtat, Rosario Royo, convida tota la ciutadania a acostar-se a l'Ajuntament per a "deixar la seua empremta i lluitar per la igualtat entre totes i tots". 

La mobilització al voltant del 8 de març es completa amb una programació d'activitats que arranca la vespra, dimecres 7, amb la xarrada "Dones joves i feminisme", a càrrec d'Anna Claramonte, María Fernández -del col·lectiu Sor- i Júlia de Batlle. L'agenda continua el 14 de març, amb la sessió Dones i ràdio, a càrrec de M. Carmen Montañés, Carmen Janés, Encarna Nebot, Carmen Beltrán i Pilar Gregorio. L'activitat pretén donar visibilitat al treball de les dones en les seues diverses facetes, destacant el paper exercit per les dones en un sector com el radiofònic, amb dones que van exercir de manera pionera com a locutores en emissores com Ràdio Sant Pasqual o la cadena COPE. Una setmana després, el dia 21, tindrà lloc una nova sessió de Cinefòrum amb Las sufragistas, per Isabel Mancebo i Serrano. 

L'Ajuntament de Vila-real s'ha sumat també, amb un manifest aprovat amb la unanimitat de tots els grups amb representació en el consistori, a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona. El document argumenta que, malgrat els avanços assolits en els últims anys, encara "es continuen produint situacions de flagrant desigualtat en tots els àmbits socials, sobretot el laboral ". "Les dones estan sobrerepresentades en els sectors més baixos del mercat laboral i insuficientment representades en la presa de decisions", detalla el manifest. Per aquest motiu, el consistori de Vila-real posa de manifest la voluntat de seguir treballant "per evitar tot tipus de desigualtat", incidint en la formació en valors d'igualtat des de la infància, així com la necessitat de promoure mesures positives i reivindicar aquelles accions que tendeixen a aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.

Al marge de les activitats al voltant del Dia de la Dona, la programació d'activitats del Grup de Dones i la Regidoria d'Igualtat continua a l'abril amb una xarrada col·loqui sobre Las sufragistas, que tindrà lloc el dia 11 i el 18 se celebrarà la Diada del llibre, poesia, música i dona, que comptarà amb el suport de la Regidoria d'Igualtat, l'Associació Cultural El Bressol i el Grup de Dones de Vila-real. El 25 d'abril serà el torn del Cinefòrum Precious, a càrrec d'Isabel Mancebo i Serrano.

Al maig, el dia 2, està programada la Jornada Dones i Festa, que comptarà amb diferents activitats per la igualtat, a càrrec de la Regidoria d'Igualtat, el Grup de Dones de Vila-real i el col·lectiu Sor. Entre els dies 9 i 16, durant les festes de Sant Pasqual, el col·lectiu Sor, amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat i el Grup de Dones de Vila-real, establirà un Punt Violeta d'informació. La programació conclourà amb una xarrada sobre salut sexual i reproductiva, el dia 23, a càrrec d'Anna Claramonte, i un nou cinefòrum, amb Grandma, per Isabel Mancebo, el dia 30.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es