Inici -> Àrees -> Projectes Europeus -> Notícies de projectes europeus

La IX Jornada d'Alumnes Mediadors llança la marca europea Medes de mediació escolar en un congrés amb prop de 900 participants

dimarts, 13 de març de 2018

Presentació de la IX Jornada d'Alumnes Mediadors

Vila-real acollirà el pròxim dia 21 la IX Jornada d'Alumnes Mediadors i la II Trobada d'Innovació i Excel·lència Educativa. Després de vuit anys celebrant-se a l'Auditori Municipal, l'esdeveniment es trasllada al Centre de Congressos, Fires i Trobades per a donar cabuda a les 875 persones inscrites. La jornada, organitzada per l'IES Miralcamp amb el suport de l'Ajuntament, s'integra en el projecte europeu Medes -dins del programa Erasmus+-, que ha suposat la creació de la primera marca europea de mediació escolar. 

El projecte Medes ha dut a terme, entre 2015 i 2018, diverses activitats en aquest àmbit, coordinades per la Regidoria de Cooperació i Integració juntament amb l'IES Miralcamp, l'Associació El Porc Espí i els socis del Comune di Sacile, l'Istituto Comprensivo di Sacile i la Cooperativa Sociale Ítaca de la localitat italiana, agermanada amb Vila-real. "Han sigut tres anys d'intens treball, els resultats del qual s'informarà en aquestes jornades, on també estaran presents alumnes arribats des de Sacile, que estaran d'intercanvi en la ciutat del 20 al 27 de març", explica el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela. En aquest sentit, recorda que el projecte, que ha comptat amb una inversió de 150.000 euros de la Unió Europea i que segueix en marxa fins a l'agost, "permet a Vila-real situar-se com un referent en la mediació". 

Per la seua banda, l'edil de Congressos, Diego A. Vila, destaca la importància d'aquest congrés, ja que atrau multitud de persones "de nombrosos punts del país i també de l'estranger". En concret, seran 500 els alumnes i 375 els adults que han confirmat assistència, arribats de 26 centres educatius de Castelló, dos d'Itàlia, cinc de Sevilla, tres de València i tres d'Alacant. La directora de l'IES Miralcamp, M. Ángeles Alba, incideix en el caràcter internacional de la jornada, que "ha passat de ser provincial a europea i que compta amb grans ponents que ens ajudaran a seguir fent de Vila-real la capital de la mediació".

En el programa, destaca la presentació de resultats del projecte Medes: mediació escolar com a metodologia innovadora per a la prevenció de l'abandó escolar prematur. Entre els conferenciants, es troba el president de la Fundació Cultura de Paz, Federico Mayor Zaragoza; o el mediador i formador de mediadors de l'IES Miralcamp, Francisco José Usó, a més dels professors Martín Sánchez i Edgar Bressó. Els psicòlegs del Villarreal CF, María Cosín, Javier Garrido i Sarah Gisbert, participen també en la trobada amb la xarrada "Mediació en l'esport. Gestió de l'èxit i el fracàs", que comptarà amb els jugadors del primer equip Manu Trigueros, Rodri Hernández i Adrián Martín. La conferència "La força de la gravitació emocional", a càrrec de l'expert Rafael Bisquerra, tancarà la jornada a la vesprada.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es