Inici

Vila-real gestiona l'enderrocament de les naus en ruïnes del camí de les Voltes per a resoldre la perillositat i sanejament en la zona

dissabte, 17 de març de 2018

Naus en ruïnes al camí Les Voltes

L'Ajuntament de Vila-real ha gestionat i ha concedit recentment la llicència d'obres per a la demolició de dues naus industrials abandonades al camí de les Voltes, i ha resolt d'aquesta manera una situació de greu risc per a la seguretat i de sanejament de la zona. "Amb una bona gestió de la disciplina urbanística, hem aconseguit donar solució en els últims anys als problemes de seguretat i salubritat en diverses factories i edificis en ruïnes. Aquesta actuació és una nova mostra d'aquest compromís, que és també una política industrial activa, perquè afavoreix el sanejament i la seguretat en àrees industrials i dóna lloc a solars per a futures ampliacions, noves factories i inversions, com està succeint en els últims mesos", valora el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

Amb aquests objectius, el Departament de Territori ha gestionat amb l'empresa propietària de les naus els expedients per a procedir a l'enderrocament d'ambdues factories en ruïnes, la situació de perillositat de les quals va portar fins i tot a establir operatius de vigilància especials per a evitar l'accés de persones als recintes. En concret, es tracta de les antigues fàbriques d'Studi Flama i Porcelanato, ara en propietat de bancs. Els projectes de demolició ascendeixen a un total de 78.305 euros, que assumeixen els propietaris, amb terminis d'execució de dos mesos des de l'inici dels treballs. 

L'enderrocament d'aquestes factories abandonades se suma a altres expedients de disciplina urbanística i sanejament industrial impulsats per l'Ajuntament de Vila-real en els últims anys, que van culminar amb la demolició de naus abandonades com les velles fàbriques d'Azuvi, Fritta, el magatzem de Marcet o Baldenul, entre d'altres. "La llista és llarga i les gestions per a aconseguir-ho són complicades, ja que en la majoria de les ocasions s'han produït canvis en la propietat, que ara ostenten entitats financeres, amb les quals la interlocució és difícil. Però, amb una gestió escrupolosa i eficient, aconseguim donar solució a situacions de ruïna que són un autèntic problema de seguretat pública i de salubritat, i impulsem també el sanejament de zones industrials que resulten atractives a noves inversions", conclou Obiol.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es