Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Més de 300 assistents converteixen Vila-real en la capital de la mediació policial en l'inici del III Congrés Iberoamericà

dimecres, 21 de març de 2018

III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El Centre de Congressos i Convencions El Molí acull fins al divendres el III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial. Un esdeveniment totalment a la ciutat que congrega en aquesta tercera edició més de 300 assistents arribats de tot el món i que converteix Vila-real en la capital de la mediació policial. L'alcalde, José Benlloch, ha donat la benvinguda als participants i ha destacat l'important paper que juga la mediació a l'hora de resoldre conflictes i els beneficis socials que aporta. "Cosa que a Vila-real ja tenim més que comprovat, ja que som un referent en la matèria des de fa 15 anys, quan es va crear la primera Unitat de Mediació Policial, pionera al seu àmbit", assenyala.

"Les xifres parlen per elles mateixa: només el 2017 es van gestionar 273 procediments, dels quals el 87% es van tancar amb un acord satisfactori entre les parts, una eficàcia que suposa un estalvi de 55.000 euros anuals al sistema judicial", indica. "Però, sobretot, aquest sistema aporta nombrosos beneficis socials per a la millora de la convivència", afegeix.

El congrés, que compta amb destacats ponents d'Espanya, Europa i Amèrica, coincideix amb la IX Jornada d'Alumnes Mediadors, que se celebra al Centre de Congressos, Fires i Trobades. "Això suposa la presència de 1.200 persones a la nostra ciutat en un sol dia parlant, debatent sobre habilitats socials i metodologia de pau, amb la qual cosa aconseguim una projecció internacional de Vila-real impagable, gràcies també a la marca de Ciutat de Festivals, Congressos i Esdeveniments", conclou l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial_1 III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial_2 III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial_3
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es