Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Projecte Medes
dimecres, 21 de març de 2018
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha inaugurat aquest matí la IX Jornada d'Alumnes Mediadors i II Trobada d'Excel·lència i Innovació Educativa, organitzada per l'IES Miralcamp, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, al Centre de Congressos, Fires i Trobades. La jornada ha reunit 875 persones, arribades de 39 centres educatius de Castelló, València, Alacant, Sevilla i Sacile, localitat italiana amb la qual Vila-real ha treballat en els últims anys en el projecte europeu Medes de mediació escolar, els resultats del qual s'han presentat aquest matí en la trobada.
"Fa nou anys, l'IES Miralcamp va emprendre un camí pioner en l'àmbit de la mediació per a intentar resoldre els conflictes a l'aula de manera diferent, amb habilitats socials i a través de la paraula. Eixa visió de futur, els ha portat a ser hui, i amb ells la nostra ciutat, un autèntic referent en mediació escolar del qual ens sentim tremendament orgullosos", assenyala Benlloch, qui ha agraït l'esforç de l'equip directiu i docent per fer possible aquesta jornada. La trobada ha servit, entre altres qüestions, per a llançar els resultats del projecte europeu Medes de mediació escolar com a instrument contra l'assetjament a les aules, a través de manuals confeccionats pels socis del programa, en el qual han participat també l'Associació El Porc Espí, IES Miralcamp, Comune di Sacile i Istituto Comprensivo di Sacile, localitat italiana amb la qual està agermanada Vila-real. El director de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, ha hagut de cancel·lar finalment la seua intervenció per motius personals, si bé ha remés un vídeo a la jornada en el qual destaca el paper capdavanter que Vila-real està exercint en l'àmbit internacional per a la consolidació i extensió de la mediació.
En aquesta línia, la IX Jornada d'Alumnes Mediadors ha coincidit hui amb el III Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, i ha convocat a la ciutat un total de 1.200 persones per a abordar les últimes tendències, casos d'èxit i potencialitats de la mediació com a metodologia de futur per a la resolució de conflictes i construcció de pau. "Una pràctica cada vegada més necessària per a afrontar no ja els reptes del món que ens ve, sinó del món en el qual ja vivim", conclou Benlloch.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es