Inici

'Laquima Vere' assoleix el seu punt de maduresa en l'ideari col·lectiu de Vila-real amb una nova edició plena de sorpreses

tornar Imprimir

dijous, 22 de març de 2018

Tradicions, Sala de premsa, Turisme

Presentació de Laqvima Vere 2018_1

'Laquima Vere' assoleix el seu punt de maduresa en l'ideari col·lectiu de Vila-real amb una nova edició plena de sorpreses

La representació de l'espectacle musical, de tall contemporani, Laquima Vere, que tindrà lloc Dijous Sant a les 21.00 hores a la plaça Major, continua evolucionant, creixent i incorporant novetats, fins a aconseguir el seu punt de maduresa en l'ideari col·lectiu de Vila-real. Aquesta consolidació arriba amb la sisena edició, dins de la Setmana Santa local, en la qual veïns i visitants tornaran a ser testimonis del treball de prop de 200 persones sobre l'escenari. 

El regidor de Turisme, Diego A. Vila; l'edil de Tradicions, Santi Cortells; el coordinador de l'obra, Emilio M. Obiol, i l'autor, Alfredo Sanz, han presentat l'espectacle a la seu de Porcelanosa Grupo, patrocinadora de l'esdeveniment, representada pel responsable de Noves Inversions del grup, Ibán Molina. "És un esdeveniment espectacular i emocionant, ja que comptarem amb més de 200 músics, actors i cantants", afirma Vila, que assegura que "des de la Regidoria de Turisme ens sentim orgullosos de comptar en la programació de la nostra Setmana Santa, la més antiga de la Comunitat Valenciana i declarada d'Interés Turístic Provincial, amb aquest esdeveniment referent". 

Per la seua banda, l'edil de Tradicions ha destacat l'evolució i el creixement d'aquest espectacle, "un esdeveniment que marca un abans i un després en aquestes dates i que permet mostrar al món el talent que tenim a Vila-real i conjuminar tradició i innovació per a representar la passió, mort i resurrecció de Crist". Cortells ha recordat el seu predecessor, Pasqual Batalla, mort el passat mes de juny, de qui ha destacat el seu "important impuls perquè Laquima Vere siga una realitat". 

En aquesta mateixa línia es pronuncia també l'autor de l'obra: "Batalla va apostar per aquest treball, juntament amb Porcelanosa, per açò no podem referir-nos a aquest acte sense recordar la seua intervenció", assenyala. "Laquima Vere s'ha guanyat un lloc en l'imaginari col·lectiu, tothom sap de què parlem, tant que en algunes ciutats ja estan impulsant idees similars per a dinamitzar el nostre patrimoni artístic i cultural en dates tan assenyalades. Seguim esforçant-nos perquè siga un acte allunyat de la normalitat, amb un segell de distinció que, juntament amb un punt de maduresa, fan de Laquima Vere un esdeveniment consolidat que no deixa de renovar-se", agrega Sanz, que avança importants novetats també en aquesta edició, tant en la iconografia com en l'escenografia. 

D'altra banda, Obiol ha destacat la "bellesa i l'excel·lència que se cerquen amb aquesta innovadora obra". "Enguany serà especial, perquè ens falta Pasqual Batalla, però sabem que ell estarà amb nosaltres, gaudint d'un espectacle de primer nivell, un musical teatralitzat amb encert, un treball que recull bé els dos pilars bàsics de l'art a la nostra ciutat: la música i el teatre", explica. I apunta que "Laquima Vere és un esdeveniment per a veure'l i per a sentir-lo i la realitat és que la seua trajectòria el posiciona ja en l'àmbit mundial, per la qual cosa convidem tothom a acompanyar-nos el dijous 29 per a gaudir d'aquesta meravella tant per als creients com per als no creients".

En nom de Porcelanosa Grupo, la consellera delegada, María José Soriano, assegura: "Per a nosaltres és un honor col·laborar un any més en un esdeveniment cultural d'aquesta magnitud; més encara enguany que, sens dubte, per a tots serà una edició molt especial, ja que l'alma mater de tot aquest projecte ja no està amb nosaltres". "Des de Porcelanosa veiem aquesta edició de Laquima Vere com un homenatge a Pasqual Batalla, que tant ha fet per aquesta representació musicoreligiosa, per la Setmana Santa i per Vila-real", conclou.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació de Laqvima Vere 2018 Cartell de Laqvima Vere 2018
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es