Inici

Vila-real emet el Ple número 100 en YouTube

tornar Imprimir

dimarts, 27 de març de 2018

Noves tecnologies, Sala de premsa

27-03-2018 Ple 100

Vila-real emet el Ple número 100 en YouTube

L'Ajuntament de Vila-real ha emés el Ple número 100 a través de la plataforma digital de vídeos YouTube. Un servei pioner al territori valencià que es va engegar el 7 d'abril de 2014, i va convertir Vila-real en una de les poques ciutats a emetre en directe els plens municipals i una de les primeres a utilitzar el sistema de streaming a través de YouTube per a fer-ho.

D'aquesta manera, la ciutat compleix amb l'objectiu de posar les tecnologies a l'abast del ciutadà, afavorint l'accés a la informació i fomentant la transparència en la gestió. La innovadora mesura s'ha consolidat al llarg del temps i compta en l'actualitat, després de prop de quatre anys en funcionament, amb 623 subscriptors, que estan permanentment al dia del que ocorre en el consistori. Així mateix, s'han produït un total de 15.812 reproduccions -una mitjana de 158 per cada vídeo- i en total són 177.512 els minuts de reproducció, amb una mitjana d'11:13 minuts per cada projecció. Així mateix, el canal de YouTube de l'Ajuntament ha emés -al marge del centenar de plens comptabilitzats- altres esdeveniments en streaming, com alguns congressos o la representació musical contemporània Laquima Vere. També disposa de tot tipus de reportatges i informació sobre esdeveniments i actes oficials, notícies i actualitat municipal, campanyes per a donar a conéixer les marques de la ciutat i altres continguts, que han comptat amb prop de 200.000 visualitzacions en el temps. "Des del primer minut que vam assumir la tasca de govern municipal, un dels nostres principals objectius ha sigut sempre incrementar la transparència en la gestió municipal", recorda l'alcalde, José Benlloch.

D'altra banda, la sessió número 100 que s'emet a través de YouTube ha servit per a aprovar la realització de la sol·licitud a la Generalitat per a la delegació de competències que permetrà executar el Pla Edificant en la ciutat. La iniciativa compta inicialment amb quatre actuacions, com són la construcció dels gimnasos dels col·legis Pasqual Nácher, Concepció Arenal i Escultor Ortells, juntament amb altres actuacions, a les quals se suma la reparació de la coberta del col·legi José Soriano. El regidor d'Educació, Eduardo Pérez, ha explicat que "aquest pla, al qual ens vam adherir al desembre, és més transparent i ens permetrà assumir l'execució de diferents obres molt necessàries per als centres educatius amb la rapidesa que desitgem i a un preu més raonable al qual ens tenia acostumat el Govern del PP", al mateix temps que ha recordat que "serà la Generalitat qui es faça càrrec de les despeses".

A més, el Ple ha donat llum verda a la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbana (PGOU) per a construir una rotonda de 35 metres de diàmetre en la intersecció entre el camí de les Voltes i l'avinguda de Bèlgica que, tal com indica l'edil de Territori, Emilio Obiol, "es convertirà en la porta d'entrada al polígon industrial sud i també de la ciutat, assegurant l'accessibilitat i incrementant la funcionalitat". En la mateixa línia, s'ha aprovat la proposta de modificació de l'ús de part de l'illa número 482 del PGOU, que afecta al solar situat al costat del centre de dia d'Alzheimer, per a la construcció del futur Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS) de la Fundació Manantial, així com la proposta de ratificació de l'acord de modificació provisional dels estatuts del Consorci per a l'execució de les previsions del Pla zonal de residus les zones II, IV i V, que permet adaptar el document a la normativa actual, així com el Pla de Comunicació 2018. A més, s'ha aprovat per unanimitat adherir-se a les noves ajudes que ofereix l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a reindustrialitzar i millorar els polígons industrials a les ciutats.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es