Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials atén 529 noves famílies de Vila-real durant l'exercici 2017

dijous, 12 d'abril de 2018

Álvaro Escorihuela presenta el balanç de Serveis Socials de 2017

La Regidoria de Serveis Socials de Vila-real ha obert 529 nous expedients d'atenció a unitats familiars durant 2017. Així ho ha explicat el regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, qui ha fet balanç del servei durant el passat exercici, en el qual es detecta un lleuger increment dels casos nous. "L'atenció a les famílies, a les persones, és el principal compromís d'aquest equip de govern, com hem demostrat des de 2011 amb un pes creixent de l'àrea de Serveis Socials, en les dotacions i recursos, treballant en aliança amb les associacions perquè cap vila-realenc quede arrere", valora l'edil.

Dels expedients iniciats, 183 estan relacionats amb menors i 245 són nous casos de dependència. "Estem observant una tendència estable en aquest àmbit, fins i tot alcista, ja que es cataloguen com a nous casos algunes sol·licituds de revisió i modificació dels graus de dependència", valora. La resta d'expedients estan relacionats amb temes com l'acolliment familiar, el transport adaptat i un altre tipus d'ajudes que ofereix l'àrea.
Al llarg de tot el 2017, els tècnics han realitzat 3.048 entrevistes a usuaris: 1.044 primeres entrevistes i 2.004 segones. "Aquestes xifres suposen un descens respecte al 2016, any en el qual encara es compatibilitzaven les del Lluís Alcanyís, que ara pertany a l'àrea de Sanitat i no de Serveis Socials", apunta. D'aquestes, 168 van ser a domicili, enfront de les 155 de 2016, augment que s'atribueix als casos de dependència. 

En l'apartat d'ajudes d'emergència, s'han atorgat 152 subvencions, per un valor de 147.000 euros. "En aquest cas, 96.000 euros van ser aportats per la Generalitat Valenciana, un 65% del total, mentre que el 2016 l'aportació era del 34%, per la qual cosa, una vegada més, comprovem com el Consell del Botànic està redoblant esforços per a millorar la vida de les persones, ajudant-nos amb mitjans reals per a poder prestar l'ajuda necessària des dels ajuntaments", argumenta Escorihuela. 

A aquestes xifres se sumen les ajudes a la pobresa energètica, de les quals s'han beneficiat 28 famílies. En total, s'han pagat 96 rebuts de llum, vuit de gas i sis d'aigua, per un valor de 7.000 euros. A més, el 2017 un total de 59 unitats familiars van rebre la renda garantida de ciutadania de la Generalitat Valenciana, que ha suposat una inversió de 118.000 euros. "Aquesta renda és l'últim recurs que tenen moltes famílies quan ja han esgotat totes les prestacions", afirma l'edil, qui recorda que amb aquests beneficiaris "s'han desenvolupat dues intervencions diferents per a seguir ajudant-los a tirar endavant". 

Així, en l'anterior exercici es va impartir un taller pràctic d'autogestió del que es van beneficiar 14 d'aquests usuaris, amb 60 hores de treball i activitats per al desenvolupament de competències bàsiques i millora de la capacitat d'adaptació als canvis socials. A més, un total de 153 persones -moltes d'elles també beneficiàries d'aquesta renda- han participat en els itineraris d'inserció sociolaboral, que "han funcionat molt bé i que hem tornat a sol·licitar per a aquest 2018". "En definitiva, ha sigut un any molt actiu en el qual també s'han oferit serveis complementaris com el Centre de Dia Espardenyers, el Promou, Seafi o l'Aplec, i ajudes com la teleassistència, la teleajuda o el programa Major a casa", assenyala. "Actualment, hi ha 12.732 expedients en les nostres bases de dades, la qual cosa significa que, des que tenim registres, un 62% de les famílies de Vila-real han sigut atesos en algun moment de la seua vida pel nostre departament", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es