Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real impulsa una campanya de control de l'ús del telèfon mòbil durant la conducció

diumenge, 15 d'abril de 2018

La Policia Local de Vila-real iniciarà demà una campanya de vigilància i control de l'ús del telèfon mòbil durant la conducció. La Unitat de Trànsit serà l'encarregada de dur a terme els controls, que es perllongaran fins al pròxim dia 22, en col·laboració amb la Unitat de Resposta Policial (URP). 

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, recorda que "l'ús del telèfon mòbil, segons diversos estudis, és un factor que multiplica per quatre el risc de patir un accident". Després d'un minut i mig de parlar pel mòbil (fins i tot amb el sistema de mans lliures), el conductor no percep el 40% dels senyals, la seua velocitat baixa un 12%, el ritme cardíac s'accelera bruscament i es tarda més a reaccionar. "Alguns estudis constaten, fins i tot, que la perillositat per un ús inadequat pot ser equiparable a la conducció amb excés d'alcohol", apunta. Per aquest motiu, l'incompliment de la normativa és considerat infracció greu, multada amb 200 euros i la pèrdua de tres punts.

"És molt important no atendre el telèfon mentre es condueix i, si sabem que una persona va al volant, també tenim la responsabilitat d'evitar telefonar-li en aquest moment", apunta Gómez. La regidora afegeix que, com a vianants, també és important "que no ens despistem amb el telèfon mòbil mentre caminem pel carrer per a evitar accidents".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es