Inici -> └rees -> Policia Local -> NotÝcies de la policia

La GuÓrdia Reial visita per primera vegada Vila-real amb una gran exhibiciˇ dissabte que ve a la plaša del Llaurador

dimarts, 17 d'abril de 2018

Junta de seguretat per l'exhibiciˇ de la GuÓrdia Reial

Per primera vegada en la hist˛ria, la GuÓrdia Reial visita Vila-real i ho fa amb una gran exhibiciˇ que tindrÓ lloc dissabte que ve, 21, a les 12.30 hores, a la plaša del Llaurador, esdeveniment per al qual ja estÓ tot previst. L'alcalde, JosÚ Benlloch, i el subdelegat del Govern a Castellˇ, David Barelles, han participat aquest matÝ en una Junta extraordinÓria de seguretat, en la qual tambÚ han estat presents representants de la GuÓrdia Civil, la Policia Auton˛mica, Policia Nacional, Policia Local i GuÓrdia Reial, aixÝ com de l'ExŔrcit en la provÝncia, per a coordinar les diferents accions conjuntes.

"A l'octubre vam celebrar la nostra primera jura de bandera, que va sobrepassar totes les expectatives marcades i ara esperem un gran espectacle per al qual la coordinaciˇ de les diferents forces i cossos de seguretat Ús imprescindible, ja que Ús un acte obert i cal vetlar per la seguretat de tots els assistents", indica Benlloch. En aquest sentit, destaca que es tracta d'una exhibiciˇ "molt potent, que serÓ recordada per molt de temps". "Un esdeveniment del qual Vila-real se sent orgullˇs i en el qual coneixerem el talent de la nostra GuÓrdia Reial, que per primera vegada ve a la Comunitat Valenciana i ha triat la nostra ciutat, la qual cosa Ús tot un orgull", assegura.

El cos escorta de la Casa del Rei arribarÓ amb al voltant d'un centenar de professionals, mÚs d'una vintena de vehicles i 63 animals, entre els quals destaquen mig centenar de cavalls de pura raša espanyola i quatre gossos. Entre els exercicis de l'exhibiciˇ, destaquen les destreses canines, aixÝ com els de defensa personal, les destreses amb llanša i sabre a cavall, domatge amb regnes llargues, entrada en disposiciˇ i tret de salves d'artilleria.

"L'espectacle es desenvoulparÓ en una de les infraestructures de les quals mÚs orgullosos ens sentim, com Ús la recentment transformada plaša del Llaurador, en l'espai resultant davant de l'Estadi de la CerÓmica, amb 4.000 metres quadrats", explica. En aquest lloc s'instalĚlarÓ una pista d'arena per a l'exhibiciˇ amb cavalls i hi haurÓ tambÚ graderies per a unes 1.100 persones, a les quals se sumarÓ el p˙blic que presencie dret l'espectacle. "SerÓ un moment hist˛ric i tant els ciutadans de Vila-real com d'altres municipis estan convidats a participar-hi", apunta.

Per la seua banda, el subdelegat del Govern ha manifestat la seua satisfacciˇ per la realitzaciˇ del "segon acte d'aquestes caracterÝstiques en tan poc de temps". "Una vegada mÚs, la bona sintonia entre les diferents forces participants destaca en l'organitzaciˇ d'aquest acte, que comptarÓ amb un dispositiu similar a la jura de bandera", afirma. 

AixÝ, per part de la Policia Nacional arribaran reforšos de Castellˇ, amb un helic˛pter i equips Tedax i de subs˛l. "TambÚ hi haurÓ GuÓrdia Civil, que acompanyarÓ a les quatre unitats procedents de Sogorb, Onda, Orpesa i Borriana que vindran a la ciutat", indica Barelles, al temps que destaca que "de nou, hem solĚlicitat a l'Ajuntament la posada a la disposiciˇ de vigilants de seguretat en les graderies i l'acceptaciˇ ha sigut total, ja que, a diferŔncia de la jura de bandera, l'acte Ús obert i caldrÓ estar atents perquŔ tot transcˇrrega amb la mÓxima garantia de seguretat".

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es