Inici

La Fundació de Sant Pasqual aborda projectes de futur de la basílica amb el condicionament de les campanes i el futur centre d'interpretació de la basílica

tornar Imprimir

divendres, 20 d'abril de 2018

Sala de premsa, Turisme, Ajuntament

Reunió del patronat de la Fundació de Sant Pasqual_6

La Fundació de Sant Pasqual aborda projectes de futur de la basílica amb el condicionament de les campanes i el futur centre d'interpretació de la basílica

L'alcalde de Vila-real i president de la Fundació Pro Monestir i Basílica de Sant Pasqual, José Benlloch, ha presidit la reunió de la Junta del Patronat de la Fundació, a la qual també ha assistit el president de la Diputació, Javier Moliner, a més del president de la Fundació Caixa Rural Vila-real, Enric Portalés, l'Associació Amics del Pouet del Sant, el  i el tinent d'alcalde Emilio M. Obiol. Benlloch ha traslladat a la Junta les iniciatives en les quals s'està treballant per a destacar la figura del patró de la ciutat com a eix del projecte de turisme religiós que impulsa Vila-real.

El programa d'activitats previst amb motiu del 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual, la creació d'un centre d'interpretació de la basílica finançat per la Diputació, el projecte de rehabilitació d'una de les campanes i carilló del campanar en un acord amb la Fundació José Gómez Mata o la construcció d'un cor i accessibilitat del recinte són algunes de les iniciatives en les quals treballa l'entitat. "Tenim el major conjunt de campanes de volteig d'Europa i un carilló que és una referència única; en els últims anys, per diferents circumstàncies, no hem pogut valorar com es mereix aquest importantíssim conjunt, per la qual cosa hem d'agrair a la Fundació Gómez Mata i al nostre Fill Predilecte que, una vegada més, faça gala del seu altruisme i el seu compromís amb sant Pasqual i amb Vila-real, i fer-se càrrec de deixar en condicions el conjunt de campanes que la Fundació, mitjançant un acord, s'encarregarà de mantenir adequadament", assenyala Benlloch. 

L'alcalde també ha volgut agrair a la Diputació la implicació amb la basílica, a través del projecte de construcció d'un centre d'interpretació i recepció de visitants. El centre, situat en la basílica, serà finançat per la corporació provincial i coordinat amb el Departament Municipal d'Urbanisme, amb un pressupost entorn de 70.000 i 80.000 euros.

"Són moltes les iniciatives que tenim en marxa en aquests moments en la Fundació, cosa que ens fa una il·lusió especial, perquè suposa la suma de molts esforços, particulars i de les administracions, per impulsar la figura de sant Pasqual, el nostre patró", assenyala Benlloch. "A poc a poc", afegeix, "veiem els fruits del treball constant de promoció i difusió dels valors vinculats a la basílica que van motivar la creació de la Fundació de Sant Pasqual, un eix fonamental en el projecte de turisme religiosos del que Vila-real és referència", conclou l'alcalde de la ciutat.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es