Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials agilita els tràmits de la Llei de dependència per a reduir la llista d'espera autonòmica a Vila-real

diumenge, 22 d'abril de 2018

L'Ajuntament de Vila-real ha fet un pas més per a agilitar la tramitació de les sol·licituds d'ajudes de la Llei de dependència, amb l'objectiu de reduir la llista d'espera. La Regidoria de Serveis Socials ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana la remissió de tots els expedients pendents, de manera que siguen els tècnics municipals els encarregats de valorar, completar i gravar els documents per a donar-los una eixida directa, reduint així els certificats en tràmit. 

"Hem sol·licitat les competències en aquesta matèria per a ajudar a descongestionar la tramitació dels expedients, tot i que seguirà sent la Generalitat qui tinga l'última paraula a l'hora de concedir les ajudes", explica el regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela. El regidor destaca que aquesta iniciativa "beneficiarà nombrosos veïns dependents, així com les seues famílies, que també compten ara amb una millor atenció i informació sobre l'estat de la seua sol·licitud quan vénen al departament".

Fins al moment, era la Conselleria l'encarregada de realitzar la tramitació i més tard feia arribar a l'Ajuntament el llistat de les persones dependents a valorar. "El fet que ara siguem nosaltres els encarregats d'assumir les valoracions permetrà donar eixida a ajudes que han estat durant anys pendents a l'Administració autonòmica, que des de 2015 està fent tots els possibles perquè no siga així", apunta l'edil, qui assegura que els tècnics s'estan acostumant al nou sistema de tramitació i ja estan donant eixida a nombrosos casos que s'estaven allargant en el temps, a causa de la sobrecàrrega de treball i a les particularitats del procés". "No obstant això, encara queden nombrosos documents pendents, per la qual cosa anem a fer un gran esforç per a garantir el desbloqueig de totes aquestes ajudes", assegura.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es