Inici

Un llibre commemoratiu dels 400 anys de beatificació de sant Pasqual acosta la figura del patró als escolars de Vila-real

tornar Imprimir

dilluns, 23 d'abril de 2018

Sala de premsa, Turisme

Diego A. Vila presenta el llibre commemoratiu pel 400é aniversari de la beatificació de sant Pasqual

Un llibre commemoratiu dels 400 anys de beatificació de sant Pasqual acosta la figura del patró als escolars de Vila-real

Vila-real celebra enguany els 400 anys de la beatificació de sant Pasqual pel papa Paulo V i ho fa amb diferents actes, entre els quals es troba l'edició d'un llibre commemoratiu dirigit als més xicotets. El regidor de Turisme, Diego A. Vila, ha presentat la publicació, elaborada pels artistes locals Laura Broch i Laura Pitarch sota la signatura Laulauenlaseuatinta, de la qual s'han editat 2.000 exemplars que arribaran a centres escolars i infantils, biblioteques i parròquies per a "mostrar la vida del sant i destacar la seua humanitat i senzillesa". 

"Fa un any celebràvem el centenari del patronat i enguany recordem la seua beatificació, que va tenir lloc el 16 d'octubre de 1618", indica l'edil, qui recorda que la ciutat està preparant nombroses activitats dins del seu projecte de turisme religiós per a donar a conéixer el patrimoni relacionat amb el patró. "A més de les visites guiades gratuïtes a la basílica i Reial Capella, el primer dissabte de cada mes, estem treballant en l'elaboració d'un llibre del sant centrat en la devoció per la seua figura al voltant del món o la composició d'una obra musical encarregada al Fill Predilecte Rafael Beltrán, amb els textos del doctor en Història de l'Art Jacinto Heredia", recorda. L'acord amb la Diputació per a crear un centre d'interpretació en la basílica o la rehabilitació del carilló i algunes de les campanes, gràcies a l'acord amb la Fundació José Gómez Mata són unes altres de les iniciatives en marxa.

El llibre il·lustrat està dirigit al públic infantil i narra, a través de dibuixos, la trajectòria del sant, des del seu naixement a Torrehermosa fins a l'arribada a Vila-real, recordant els seus anys de pastor, la seua passió per les lletres i els seus viatges per Espanya i Europa ajudant a les persones que ho necessitaven. A més, l'obra també se centra en el valor del tradicional cordonet o el significat del garbonet que es porta a la foguera durant les festes patronals.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es