Inici

La 31a edició del FitCarrer congrega a Vila-real 21 companyies de tot el món sota el lema 'Teatre en llibertat'

dimecres, 25 d'abril de 2018

Presentació de FITCarrer 2018

El Festival Internacional de Teatre de Carrer (FitCarrer) celebra a Vila-real l'edició número 31 i ho fa, en aquesta ocasió, sota el lema "Teatre en llibertat". "Vivim moments convulsos i molt negatius per a la llibertat d'expressió i creativa al nostre país i el FitCarrer és un esdeveniment privilegiat que es troba completament allunyat d'aquest escenari i lliure de qualsevol lligam, tant per als artistes com per al públic que assisteix", explica l'edil de Cultura, Eduardo Pérez. 

El director artístic del festival, Pau Ayet, se suma a la reivindicació de la llibertat creativa i destaca la necessitat de la crítica "per a obrir ments i ajudar al fet que les persones pensen de manera independent i puguen discrepar". A més, Ayet apunta que aquesta edició del FitCarrer és la de el "7-7-7". I és que, en total, són 21 les companyies de teatre que estaran als carrers de Vila-real del 4 al 6 de maig: set de la Comunitat Valenciana (tres d'elles de Vila-real), set més de la resta de l'Estat i set internacionals. 

"A més de l'equilibri quant a procedències, el suport al teatre de carrer de la nostra terra, i especialment a les nostres companyies locals, està més present que mai", assenyala Ayet. Exemple d'aquesta aposta és que, enguany, el VII Premi Ramón Batalla serà per a l'Institut Valencià de Cultura, "per tot el suport que està donant a aquesta disciplina artística, que contrasta amb altres institucions com la Diputació, que aporten 0 euros a un festival internacional més que consolidat". 

El lliurament del guardó serà el divendres 4, després de les VI Jornades Professionals, sota el títol Llibertat creativa? A partir de les 17.30 hores començaran els espectacles al carrer, amb Maria Cavagnero, Maintomano, Markeliñe i D'Click, que actuaran a la Maiorasga i, a la nit, la plaça Major serà l'escenari de les actuacions, a càrrec de Pepa Cases dansa-teatre i NUC, dues companyies locals que estrenen espectacle. Posarà el punt i final a la jornada Toni de l'Hostal, a les 00.15 hores. 

El dissabte serà el torn de Kolektiv Lapso Circk, a la plaça de Colom a les 17.00 hores; la plaça Major serà per a Trapu Zaharra, seguida d'Irrwisch i The Black Blues Brothers. A la nit, la Maiorasga acollirà Kukai Dantza & Brodas Bros, D'Irque & Fien i La Cova de Melpómene. L'última jornada del festival comptarà amb les actuacions de Paraules d'aire, en diversos passes a la Glorieta i la Casa de la Festa, i els alumnes de l'EMD-EMTAC i d'art dramàtic de l'EASD, a la plaça Major. 

El mateix enclavament acollirà la interpretació de la Troupe Malabó, a les 12.45 hores. Ja a la vesprada, el festival es trasllada amb Irrwisch al parc de la Panderola. Poc després, Cirk About It actuarà a la plaça del Llaurador i més tard ho farà Hurycan a la Panderola novament. La Trócola Circ tornarà a inundar d'espectacle la plaça del Llaurador a les 19.50 hores i tancarà el festival la companyia local Produccions Scura, amb l'estrena de Theos Foc, "un correfoc que no deixarà indiferent a ningú", indica Ayet. 

"Esperem que veïns i visitants de tot el país s'animen un any més a venir a la nostra ciutat i a gaudir de tots els espectacles programats, on hi haurà varietat per a tots els públics, des de circ a dansa, passant per teatre itinerant i un llarg etcètera", assegura l'edil de Cultura. "El FitCarrer és el vaixell almirall de la nostra marca de festivals i té tres propòsits per al públic: pensa, mou-te i emociona't, per això i pel gran arrelament a la nostra ciutat, el potenciarem al màxim", conclou Pérez.

Més informació en http://fitcarrer.com

Galeria multimèdia

Documents

Imatges

FITCarrer 2018_2 FITCarrer 2018_4 FITCarrer 2018_3
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es