Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Festes i Policia Local reuneixen a les penyes per abordar la convivència ciutadana durant la setmana de Sant Pasqual

dimarts, 1 de maig de 2018

Reunió de convivència ciutadana amb penyes

A poques setmanes de l'inici de les festes patronals de Sant Pasqual, les regidories de Festes i de Seguretat Ciutadana treballen coordinades per a garantir el normal desenvolupament dels festejos. Els responsables d'ambdues àrees, Javier Serralvo i Silvia Gómez, s'han reunit amb representants de les principals penyes i agrupacions de diverses zones de la ciutat, amb l'objectiu d'abordar la normativa en matèria de convivència ciutadana i aclarir els possibles dubtes. 

"Les festes són un parèntesi important en la rutina del dia a dia, promouen les relacions veïnals i afavoreixen l'economia local, amb impacte econòmic estimat en 1,5 milions d'euros. Però, per a assegurar l'èxit de les setmanes de festes, és fonamental també treballar per garantir el respecte al descans dels veïns i per la convivència cívica", assenyala Serralvo. "En general", puntualitza Gómez, "les festes de Vila-real destaquen per ser uns festejos multitudinaris, però relativament tranquils; tot i això, no podem obviar que en determinades zones es reben queixes per part dels veïns per qüestions com sorolls o brutícia que, si posem tots un poc de la nostra part, hem de poder tallar", agrega la responsable municipal de Seguretat Ciutadana.

Amb aquest objectiu, la Policia Local i la Regidoria de Festes han convocat recentment als responsables d'unes 25 penyes situades en les zones on es registren un major nombre de queixes, com poden ser el Raval del Carme i carrers adjacents, Crist de la Penitència, Tremedal o Sant Joaquim, entre altres. En la trobada, han participat també el comissari principal i l'intendent de la Policia Local. 

"Hem abordat amb tots ells l'Ordenança de convivència ciutadana, que contempla qüestions com els horaris de la música als casals, la prohibició de distribuir alcohol a menors o el manteniment de la via pública en bones condicions", incideix Gómez. "Del que es tracta, en últim terme, és de treballar braç a braç, Policia, Junta de Festes, penyes, Ajuntament i veïns perquè la pròxima setmana de Sant Pascual siga un exemple de festa, de germanor i de convivència", conclou Serralvo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es