Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Un Punt Violeta garantirà la seguretat de les dones a les principals zones de festa de Sant Pasqual

tornar Imprimir

dijous, 3 de maig de 2018

Igualtat, Sala de premsa

Presentació del Punt Violeta en festes de sant Pasqual

Un Punt Violeta garantirà la seguretat de les dones a les principals zones de festa de Sant Pasqual

Vila-real comptarà amb un Punt Violeta en les principals zones d'oci durant les festes en honor a sant Pasqual per a garantir la seguretat i la tranquil·litat de les dones. La Regidoria d'Igualtat col·labora amb el Grup de Dones de Vila-real i el col·lectiu SOR, dos grups de dones que proporcionaran una trentena de voluntàries, encarregades de distribuir-se en diversos llocs que estaran presents en els principals punts de la festa entre les 00.00 i les 5.00 hores els dies 11, 12, 14, 16, 18 i 19.

La regidora de l'àrea, Rosario Royo, i la membre del Grup de Dones, Anna Claramonte, han presentat la iniciativa, que "se suma a altres campanyes municipals per a instar als joves a tenir la festa en pau i al fet que entenguen que no és no", afirma Royo. "La realitat ens supera i des de les institucions no sempre arribem a tot, per això anem més enllà, de la mà de dos grups femenins de la ciutat que tenen les idees molt clares i que treballen per a aconseguir una autèntica igualtat i pel respecte cap a les dones", explica.

"Sembla que en les festes tot estiga permés, és com si l'alcohol ens autoritzara a qualsevol cosa, a fer comentaris fora de lloc a les xiques o fins i tot arribar a abusos o agressions", lamenta. "Aquest Punt Violeta ajudarà al fet que qualsevol dona que visca una situació així puga explicar-ho a les voluntàries, que l'escoltaran, acompanyaran i ajudaran en tot allò que necessite i, en cas que siga necessari, també estaran en contacte amb els cossos de seguretat, que actuaran seguint un protocol", detalla.

"No som policies ni heroïnes, som un punt on recolzar-se i denunciar qualsevol agressió masclista, assetjament o violació", indica Anna Claramonte, "perquè les dones han de saber que, davant aquestes situacions, no estan soles". "Sempre serà la víctima qui decidisca el que vol fer, però en el cas d'una emergència serem nosaltres les que donem l'avís a la Policia", explica Claramonte, qui defineix aquesta iniciativa com una aportació de la societat civil per "aconseguir el respecte mutu i que les dones puguem eixir al carrer a la nit a divertir-nos amb total tranquil·litat; és una cosa que hem de fer entre tots".

El principal Punt Violeta estarà a la plaça Major, tot i que hi haurà diversos grups de dones desplaçades als punts dels grans esdeveniments o cites multitudinàries, com el Recinte de la Marxa o les zones de concerts. "Les voluntàries, de diverses generacions, aniran identificades de manera visible amb un braçalet morat i, si en un moment donat algú les necessita i no les localitza, també oferim un telèfon on ens trobaran en qualsevol moment: 658 275 817", explica. 

"Esperem no haver d'intervenir en cap moment", assenyala Claramonte, qui anuncia que la campanya arribarà també a totes les penyes perquè se sumen a la iniciativa. El lema de la iniciativa és "Diversió amb respecte i sense violència. No és no!".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es