Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

La campanya Coneixement! integra els més joves i es transforma en "(No) conéixer els límits, (no) t'ajuda a disfrutar"

dimecres, 9 de maig de 2018

Presentació de la campanya Coneixement!_2

"(No) conéixer els límits, (no) t'ajuda a disfrutar" és el nou eslògan que la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPPCA) de la Regidoria de Sanitat promourà a partir d'aquestes festes de Sant Pasqual per a demanar responsabilitat i moderació en el consum d'alcohol i altres substàncies. La campanya substitueix a la popular Coneixement!, que funcionava des de 2009 i que ara integra els més joves de la ciutat, en una iniciativa que pretén tenir continuïtat més enllà dels festejos.

"Coneixement! només s'engegava pràcticament dues setmanes a l'any i, encara que ha tingut molt bons resultats i una gran acollida, creiem que calia ser més ambiciosos i no funcionar simplement en festes, a més de renovar-se per a arribar millor al públic", explica el tècnic de la UPPCA, José Gisbert. En la mateixa línia, la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, indica que "encara que l'anterior campanya era un referent estatal en l'àmbit de la prevenció, aquesta reorientació s'adapta als canvis de la societat i, sobretot, dóna continuïtat al projecte que vam iniciar a principis d'any del grup Vila-joves en acció".

"L'anterior proposta es plantejava des de la mirada dels adults, però els protagonistes són els joves, així que calia donar-li un canvi a tot i mirar-ho des del prisma juvenil", explica Gisbert, que destaca que "el risc no només està durant les festes, sinó durant tot l'any i cal treballar en el missatge que es pot gaudir, però sempre que un mateix conega els seus límits".

L'eslògan de la campanya amb els No ratllats indica "una iniciativa en positiu". "Es tracta de disfrutar, de prevenir riscos, però no de prohibir", apunta Gómez. Per a això, s'han dissenyat cartells en els quals, a més, apareix la frase "No deixes que res altere la teua realitat" i un decàleg amb recomanacions per a "disfrutar de la festa, però sempre amb cura per un mateix i també amb respecte cap als altres".

Els cartells, així com díptics i punts de llibre amb tota la informació es repartiran a penyes i locals hostalers, així com a veïns i visitants durant els festejos. "Incidirem que açò no siga una campanya puntual, sinó una proposta a llarg termini perquè la gent sàpia gaudir sense necessitat de passar-se i implementar un estil de vida saludable", assenyala Gómez. La pàgina web on apareixen totes les recomanacions i més informació de la campanya és coneixerelslimits.vila-real.es.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es