Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes

Medi Ambient promou unes festes més sostenibles amb la campanya d'incentius al reciclatge de vidre #LaPeñaRecicla

dimecres, 9 de maig de 2018

Presentació de la campanya #LaPeñaRecicla

Les festes de Vila-real tornaran a ser enguany més verdes i sostenibles, de la mà de la campanya d'incentius al reciclatge de vidre #LaPeñaRecicla, que promou l'entitat Ecovidrio en l'àmbit estatal. Amb la col·laboració de les regidories d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Festes i Esports i Salut, la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, la iniciativa pretén sensibilitzar i conscienciar penyistes i ciutadans sobre la importància del reciclat de residus d'envasos de vidre a través d'un concurs per a ser la penya més sostenible i aconseguir un lot de productes de la terra.

El regidor d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Josep Pasqual Sancho, i el vicepresident de la Comissió de Penyes, Borja Llop, han presentat la campanya que, al llarg dels festejos, instal·larà una bàscula especial perquè les penyes pesen tots els seus envasos i els dipositen en els contenidors corresponents. Els punts de recollida es col·locaran el dissabte 12 de maig a l'avinguda de la Murà (encreuament amb el Cedre, en el recinte del concurs de paelles); el dimarts 15, a l'avinguda de Pius XII encreuament amb Lluís Vives (torre Motxa); i el dissabte 19, al carrer de Josep Ramon Batalla amb Exèrcit (Barranquet). Les penyes i veïns podran acudir entre les 12.00 i les 16.00 hores per a pesar els residus d'envasos de vidre, a càrrec d'educadors que portaran el control dels quilos reciclats per cada penya. Una ecopatrulla visitarà en el mateix horari els locals festers i els animarà a participar en el concurs.

"Tots els participants rebran marxandatge i podran pujar les fotos més sostenibles a les xarxes socials amb el hashtag #LaPeñaRecicla, en castellà, ja que és una campanya nacional", indica Sancho. "A més, s'han reforçat les zones al voltant de la vila per a facilitar el reciclatge al màxim", afegeix.

"Esperem que les penyes se sensibilitzen i s'animen a participar, ja que a més, al web www.lapeñarecicla.es podran saber en quin lloc del rànquing es troben durant el concurs", explica el vicepresident de la Comissió de Penyes, qui recorda que al setembre es van arreplegar 1.300 quilos de vidre i que va ser la penya Mai d'acord la que més va reciclar, amb 79 quilos.

"Vila-real va reciclar l'any passat 450.000 quilos de vidre, amb una mitjana de nou quilos per ciutadà, la qual cosa encara ens situa per sota de la mitjana a la Comunitat", apunta Sancho. El regidor destaca que "el reciclatge és fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible i lluitar contra el canvi climàtic, així com generar menys CO2, per això volem unes festes més amables amb el medi ambient. Això depén de tots".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es