Inici -> Àrees -> Festes -> Junta de Festes -> Festes de Sant Pasqual

L'alta participació i la bona acollida de les novetats en el programa marquen el balanç de les festes de Sant Pasqual

dilluns, 21 de maig de 2018

Balanç de les festes de sant Pasqual 2018

Fa escasses hores que les festes de Sant Pasqual han posat el punt i final amb el tradicional castell de focs artificials i el balanç torna a ser, una vegada més, molt positiu. El regidor de Festes, Javier Serralvo, acompanyat pel president de la Junta de Festes, José Pascual Colás, i per l'intendent en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han fet el balanç de les festes, marcades per l'alta participació, la normalitat i per alguns canvis i innovacions introduïts en el programa que han tingut una gran acollida. 

Serralvo ha agraït el treball de la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, així com els cossos de seguretat, Protecció Civil, Creu Roja, Serveis Públics, Normalització Lingüística, Noves Tecnologies, empreses col·laboradores "i tanta gent que s'implica en cos i ànima perquè tot isca a la perfecció". El regidor de Festes i Colás han coincidit a destacar la bona acollida d'algunes de les modificacions introduïdes enguany en el programa, com l'obertura del concurs de paelles a grups de veïns; el canvi d'horari i ubicació dels empedrats, que han triplicat l'assistència; el trasllat del macrosopar de veïns a la plaça del Llaurador, amb 2.200 assistents, o la nova ubicació per a la concentració prèvia a l'ofrena per a oferir major comoditat als participants. 

"Cada any intentem seguir millorant i introduir canvis que ajuden a fer unes festes al gust de tots, encara que és molt difícil", indica Colás, que destaca la gestió de prop de 60 escenaris al llarg dels 10 dies i la instal·lació de més WC químics en diferents punts per a augmentar la neteja. Altres dades destacades de les festes són la participació de 350 persones en la pujada al campanar; la inscripció d'unes 60 persones a la concentració de Pasquals, Pasquales i cognoms Villarreal, o l'organització d'actes per als xiquets, com concerts i les activitats de Jugant, jugant. "Les actuacions musicals han sigut un dels punts forts i molts veïns s'han sorprés amb alguns grups, com In vivo, que van deixar molt bona sensació", apunta. 

En el balanç policial, les festes s'han saldat amb la impressió de normalitat, malgrat la gran afluència de visitants. Les queixes per molèsties de les penyes s'han reduït enguany, amb 50 enfront de les 65 de l'any anterior. No obstant això, sí que s'han interposat més denúncies per molèsties al veïnat: 14 per horari i traure aparells de megafonia al carrer amb excés de soroll, cosa que contrasta amb 2017, quan no va haver-hi cap denúncia, "ja que en el primer avís cessaven les molèsties". El mateix passa amb les denúncies per embrutar la via pública, que han sigut dues. No obstant això, en aquesta ocasió no s'ha interposat cap sanció per venda ambulant, enfront de les vuit de 2017. 

D'altra banda, nou persones han sigut denunciades per orinar en la via pública, mentre el 2017 només va ser una, i també han augmentat les denúncies per alterar la seguretat col·lectiva, passant de cinc a dotze. A més, s'han registrat set infraccions administratives per alcoholèmies al volant i quatre delictes -en superar la taxa de 0'60-. A aquestes xifres se sumen les quatre denúncies per conduir sota els efectes de les drogues i dues detencions per baralles. "En el cas de la conducció sota els efectes de substàncies estupefaents sí que han descendit els casos, a causa de la conscienciació", explica Nieto, que afegeix que també s'han registrat menys ferits en els actes taurins. "Han sigut tres persones i un any abans van ser set; totes elles es recuperen favorablement", explica. 

"Les festes s'organitzen per a potenciar la convivència entre els veïns i per a generar economia en la ciutat i tots dos objectius s'han aconseguit, gràcies al treball, esforç i il·lusió de la Junta de Festes i la col·laboració de tots", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es