Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Els serveis i actuacions de l'àrea d'Integració arriben a 2.000 persones a través d'una desena de programes el 2017

tornar Imprimir

dimarts, 22 de maig de 2018

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

Els serveis i actuacions de l'àrea d'Integració arriben a 2.000 persones a través d'una desena de programes el 2017

Unes 2.000 persones han participat durant 2017 en algun dels programes i serveis que ofereix l'àrea d'Integració. El departament desenvolupa cada any una desena d'actuacions amb l'objectiu de facilitar l'adaptació de les persones migrades, oferint-los assistència, assessorament, orientació i informació per a regularitzar la seua situació i per a acomodar-se a la societat local, així com per a millorar el domini de la llengua i la interculturalitat. 

L'Oficina d'Atenció a les Persones Migrades (OAPMI-Pangea), situada a l'edifici de Serveis Socials, ha atés 345 persones a través del Servei de Mediació Intercultural i Interpretació, que compta amb una àrea d'informació i acollida. En total han sigut 202 dones i 143 els homes atesos, procedents de països com Algèria, Argentina, Bolívia, Brasil, Xina, Colòmbia, Cuba, Equador, Espanya, Guinea, Líbia, Mali, el Marroc, Mauritània, Pakistan, Paraguai, Polònia, Romania, Rússia, Síria, Turquia, Ucraïna, Uruguai i Veneçuela. 

Una altra de les iniciatives és el taller de castellà, amb dues modalitats: iniciació (bàsic) i conversa (mitjà), en el qual han participat 72 persones (60 dones i 12 homes), arribats des d'Algèria, Brasil, Xina, Eritrea, Líbia, Mali, el Marroc, Pakistan, Polònia, Romania, Rússia, Sèrbia, Síria i Ucraïna. L'Escola d'Acollida és un altre dels programes de suport als nouvinguts, que els permet conéixer els valors i regles de convivència i els seus drets i deures, entre altres. Una vintena d'inscrits (15 dones i 5 homes) del Marroc, Pakistan, Veneçuela, Colòmbia, Brasil i Portugal han participat en les 40 hores lectives. 

En l'àmbit de la dinamització intercultural, l'àrea d'Integració ha oferit un taller d'interculturalitat, educació en valors i dinàmiques interculturals, impartit al CEIP Concepció Arenal, amb 80 participants, o la III Jornada d'Interculturalitat i Solidaritat, en aquest cas al col·legi Escultor Ortells, amb una mitjana d'uns 500 participants. El taller de gestions administratives en línia o les sessions de l'Espai de Trobada per a dones han sigut unes altres de les accions de l'àrea, que va viure la seua festa anual amb la Fira de la Solidaritat i el Voluntariat, amb uns 800 participants. 

A aquestes activitats se sumen diferents projectes europeus en els quals participa la Regidoria, com Mediem, que porta la mediació als centres educatius de Vila-real. Aquest projecte compta amb diversos subprogrames, com el curs d'Iniciació a la mediació per a famílies, que ha comptat amb 18 assistents; el seminari per a pares, mares, professorat i altres professionals, amb 34, i el seguiment a centres educatius implicats, que són 16. 

A més, Vila-real està immersa en el projecte CASE 4i, basat en l'intercanvi de bones pràctiques entre diferents associacions, cooperatives socials i entitats locals de Croàcia, França, Itàlia i Espanya, que treballa en la integració social dels joves. La I Jornada d'Integració i Voluntariat, integrada en aquest programa, va congregar 98 persones a la Biblioteca Universitària del Coneixement al març de 2017. 

"Des de l'Ajuntament estem molt orgullosos del treball que s'està fent perquè els que arriben a la nostra ciutat tinguen una mà amiga que els ajude a integrar-se amb facilitat i perquè la resta de veïns també aprenguen que la interculturalitat fa més rica la nostra societat", indica l'edil de l'àrea, Álvaro Escorihuela.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es