Inici

El concurs fotogràfic Sarthou Carreres celebra 38 edicions en actiu amb la recepció de 180 treballs de tot l'Estat

dimecres, 23 de maig de 2018

Presentació del concurs de fotografia Sarthou Carreres

El concurs fotogràfic Sarthou Carreres celebra enguany la 38a edició amb un jurat de prestigi i un nou èxit de convocatòria, amb 180 treballs arribats des de tots els racons de l'Estat. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i el membre de l'Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres, Tony Tirado, han presentat aquesta convocatòria anual, que "destaca una de les figures dels fills més il·lustres de Vila-real, com va ser el jutge, historiador i pioner de la fotografia documental, Carlos Sarthou Carreres", indica Pérez. 

"És el nostre referent i volem que Vila-real continue sent una ciutat important per a tants fotògrafs que des de fa moltes edicions es presenten a aquest veterà concurs, que està totalment arrelat a la nostra ciutat", explica. A més de l'afluència de treballs a la convocatòria, el concurs destaca també pel prestigi del Jurat. Enguany, són el periodista i fotògraf Juan María Rodríguez, que entre altres projectes capitaneja el programa de ràdio Full Frame sobre fotografia; la fotògrafa d'Almeria Katy Gómez, premiada en innombrables ocasions pels seus reportatges en fins i tot 40 països, i el fotògraf, publicista i professor de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Castelló (EASC), Ismael Barbé.

"A més de convidar a tots els aficionats a la presentació del Jurat, aquest divendres 25, a les 19.30 hores, a la Casa dels Mundina, on també parlaran de la seua obra, volem que s'animen a assistir a la deliberació, que tindrà lloc el dissabte a les 16.30 hores en el mateix lloc", indica Tirado. "Aquesta sessió a porta oberta permet escoltar les seues opinions sobre les col·leccions rebudes i és molt interessant", apunta.

L'Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres, amb 55 anys de trajectòria, es manté fidel a la fotografia impresa i cada participant pot enviar quatre preses en les quals s'explica una història. "En l'era de la fotografia digital, preferim mantenir el format tradicional i endevinar què ens vol transmetre cada autor", remarca. 

"Les obres premiades es podran veure més endavant exposades a la Casa de l'Oli i el guanyador podrà mostrar la seua obra general també pròximament", conclou Pérez, que anima veïns i visitants a participar en les dues activitats programades.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es