Inici -> La teua ciutat -> Joventut -> Notícies joventut

Una exposició didàctica dóna visibilitat a les escriptores valencianes al llarg del temps a l'Espai Jove

dijous, 24 de maig de 2018

Gemma Gil presenta la mostra "Nosaltres les valencianes"

L'Espai Jove acull, del 25 de maig al 15 de juny, la mostra "Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps". Una exposició didàctica impulsada per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) juntament amb la Conselleria d'Educació, que compta amb el suport de la Regidoria de Joventut i que arriba per primera vegada a Vila-real, coincidint amb la Fira del Llibre, per donar visibilitat a les dones. 

"Aquesta exposició itinerant ens acostarà, a través de 14 mòduls, a totes les escriptores de la nostra terra pràcticament des del segle XV, de manera que les traiem d'aquest segon pla en el qual moltes vegades han estat en el sector de la literatura, simplement pel fet de ser dones", explica la regidora de Joventut, Gemma Gil. "Aquesta mostra no exclou ningú, sinó que integra tant les que escriuen en valencià com en castellà", afegeix Gil, que reivindica "l'ampli catàleg de dones escriptores valencianes, amb 450". En aquest catàleg, a més, s'inclou una vila-realenca, com és Anna Moner. 

"A través dels panells, el públic podrà conéixer la història, biografia i context en el qual escrivia cada autora, acostant-se encara més a la literatura en clau femenina", indica. Tot i que l'exposició està oberta a tots els públics de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 hores, també s'ofereix la possibilitat d'acudir en grup i comptar amb l'assessorament i l'explicació de guies, que aprofundiran en les explicacions de cada panell. "Aquesta mostra està indicada per a estudiants de totes les edats, amb major recomanació a partir del primer curs de l'ESO, ja que es pretén arribar allà on no arriba el currículum escolar", apunta. Per a concertar una visita guiada en grup a l'exposició, només cal telefonar a l'Espai Jove (964 547 203) o acudir presencialment (av. França, 25-27).

D'altra banda, l'exposició compta amb una activitat extraordinària aquest divendres 25, a les 19.30 hores, a la Fira del Llibre, amb una lectura dramatitzada i presentació de la mostra.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es