Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local llança una campanya amb vehicles camuflats i sancions fins a 120 euros per atallar les caques de mascotes en parcs i vies públiques

dilluns, 28 de maig de 2018

La Policia Local de Vila-real engega a partir d'aquest dimarts una nova campanya per a evitar les deposicions dels animals de companyia en la via pública, que finalitzarà el pròxim 17 de juny. La iniciativa serà executada en diferents torns tots els dies de la setmana i els agents aniran identificats amb l'uniforme reglamentari, tot i que podran circular en vehicles camuflats per a sorprendre els propietaris d'animals que no arrepleguen els excrements. 

Les vigilàncies, tal com assenyala la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, es faran per tota la ciutat, amb especial incidència en zones com el passeig de l'Estació, els voltants de Correus, els voltants de parcs i jardins o l'avinguda d'Alemanya, entre altres punts on s'ha detectat la necessitat. "L'ordenança de neteja viària i recollida de residus sòlids recull en el seu article 24 l'obligatorietat dels amos d'animals d'impedir que facen les seues deposicions en qualsevol part de la via pública destinada al trànsit dels vianants", recorda Gómez. La prohibició abasta des de les voreres fins a zones verdes, passant per la resta d'elements de la via pública destinats al pas, estada o jocs dels ciutadans. "Es tracta d'una qüestió de civisme, higiene i salubritat pública", remarca. 

L'Ordenança de convivència ciutadana (article 41.4) recull també que "totes les persones responsables dels gossos han d'anar proveïdes d'almenys una bossa de plàstic, de les que s'utilitzen per a la recollida de caques, i han d'acreditar que disposen d'aquesta a requeriment de la Policia Local". A més de recordar la prohibició que els animals facen les necessitats en carrers, passejos, jardins, jocs infantils i zones de trànsit de vianants, l'article 43.4 destaca que els propietaris o responsables d'animals "hauran d'arreplegar els excrements sòlids".

"Tot aquell que no complisca aquestes exigències mínimes per a la convivència en societat s'enfronta a multes que van dels 60 als 120 euros", explica Gómez. "El problema de les caques d'animals en la via pública ens avergonyeix com a ciutat avançada que som; no ens podem permetre donar una imatge així, per la qual cosa esperem que la campanya tinga un efecte positiu i que els veïns es consciencien", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es