Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local imparteix el primer curs de defensa personal per a dones per ajudar-les a a moure's en situacions de risc

dijous, 31 de maig de 2018

Curs de defensa personal per a dones_2

La Policia Local de Vila-real ha impartit el primer curs gratuït de defensa personal dirigit exclusivament a dones, que, sota el títol Resposta defensiva femenina, ha format a 14 persones en el pavelló Sebastián Mora.

El policia local Fernando Jiménez Robles, que a més és instructor de jiu-jitsu i entrenador nacional de SAMBO -defensa personal sense armes- i de Defensa Personal Policial, ha sigut l'encarregat d'impartir el taller, en el qual les assistents han pogut adquirir coneixements tècnics i tàctics bàsics per a moure's en situacions de risc per a la integritat física. L'objectiu, tal com s'ha transmès a les participants, no és guanyar un combat, sinó guanyar temps davant un agressor per a poder eixir corrent i demanar auxili. La formació, de tres hores, també ha aportat a les participants altres beneficis, com l'augment de la confiança, l'autoestima i l'autocontrol, qualitats a les quals se sumen la millora de les capacitats físiques. 

Dividit en diversos blocs, una part del curs s'ha centrat en la prevenció, per tal d'ajudar a detectar a un possible assaltant i a inhibir l'atac. Les principals recomanacions són evitar l'aïllament -que facilita que un possible delinqüent atac- i interposar una barrera perquè no es puga acostar. Tenint en compte que algunes situacions són difícils de controlar i que no sempre es poden evitar les zones de risc -per exemple en desplaçar-se de casa al treball o a l'inrevés-, s'han donat directrius per a estar alerta del que ocorre al voltant, especialment en entrar al portal o a l'ascensor, fent una ullada per a reconéixer si algú les està avaluant com a potencials víctimes i anticipar-se desbaratant els plans de l'agressor. "Una de les màximes inculcades en el curs ha sigut que prevenir una agressió és preferible a haver de reaccionar davant ella", explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez.

Però la prevenció no sempre és suficient i, en ocasions, es produeix l'atac. És ací on entra en joc la reacció física, "sempre recordant que l'objectiu és la defensa", indica. En el curs "no s'han utilitzat armes ni cap altre material contundent, només els elements del cos humà", assenyala Gómez. Així, les dones han après a defensar-se utilitzant el cap, els braços i cames. "Amb aquestes parts bàsiques, les participants han après a esquivar colps, bloquejar i minimitzar el risc de lesió en una caiguda", apunta. L'instructor també els ha ensenyat a defensar-se davant agafaments per les monyiques, el coll i altres parts, els ha impartit tècniques per a colpejar o luxar de manera senzilla i eficaç i els ha ensenyat a defensar-se estant en el sòl. 

"Per desgràcia, moltes dones no poden eixir amb seguretat al carrer; és una cosa que ocorre en la nostra ciutat i a tot arreu. Per açò volem que tinguen eines per a perdre la por i, en la mesura dels possibles, evitar hipotètiques agressions o eixir il·leses", destaca Gómez. "Esperem que les participants hagen pres bona nota dels trucs i ara tinguen més autoconfiança", afegeix. Donat l'èxit de la iniciativa, la Policia Local preveu organitzar noves sessions en dates pròximes.

Galeria multimèdia

Imatges

Curs de defensa personal per a dones_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es