Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Projecte Medes

El projecte Medes s'acomiada a Sacile amb la mirada en una segona edició per a seguir exportant la mediació escolar a Europa

dissabte, 2 de juny de 2018

Reunió final del projecte Medes a Sacile

El regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, ha participat aquesta setmana a la localitat italiana de Sacile en l'última reunió transnacional i esdeveniment final del projecte europeu Medes, que ha liderat Vila-real per a la promoció de la mediació escolar a Europa. La trobada ha servit per a presentar formalment el resultat del treball realitzat durant els prop de tres anys de durada del projecte, finançat pel programa europeu Erasmus+, entre els quals destaca la creació d'un segell de qualitat per a les pràctiques mediadores a Europa.

"Amb aquesta última trobada a Sacile posem fi a un projecte europeu que ha permés consolidar i projectar el lideratge de Vila-real en l'àmbit de la mediació escolar, arran l'experiència pionera de l'IES Miralcamp, a tota Europa. El segell de qualitat Medes, el material educatiu i la guia metodològica elaborats des de setembre de 2015 són un pas importantíssim per a difondre i donar visibilitat a la mediació escolar en l'àmbit europeu. Però no ens quedarem ací: volem seguir treballant per a desenvolupar noves eines i implicar més municipis en la pràctica de la paraula i el diàleg com la millor eina per a resoldre conflictes a l'aula", valora Escorihuela. Amb aquest objectiu, l'última reunió transnacional a Sacile ha acordat seguir treballant de la mà amb vistes a concórrer en la pròxima convocatòria de finançament europeu Erasmus + amb un projecte que permeta continuar el treball iniciat amb Medes i "seguir exportant el model de mediació escolar a Europa", conclou el regidor. La idea inicial plantejada en les jornades és la d'implicar els altres municipis agermanats, tant amb Sacile com amb Vila-real, en el projecte. 

A més de Vila-real i l'Ajuntament de Sacile, en el projecte Medes participen l'IES Miralcamp, l'Istituto Comprensivo di Sacile, l'Associació Educativa El Porc Espí i la Cooperativa Ítaca. Representants de totes les entitats implicades han participat en la trobada. El projecte europeu Medes va començar al setembre de 2015 amb l'objectiu d'harmonitzar una aproximació metodològica de la mediació escolar que facilitara la creació d'un procediment innovador aplicable a l'àmbit europeu. 

Per a aconseguir aquest objectiu, s'han dissenyat diversos productes, a disposició de la comunitat educativa a través del web http://medes.vila-real.es. La caixa de ferramentes Multi-Medes, amb material educatiu sobre la mediació escolar; la guia Medi-Acción, de suport a l'aplicació de tècniques mediadores a l'aula; i una guia metodològica per a avaluar la qualitat de la mediació escolar en els centres per a l'obtenció del segell de qualitat Medes són els principals resultats del projecte.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es