Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

El Termet acollirà al juny el I Campus d'Alumnes Mediadors amb l'objectiu de consolidar la formació per a mediar en l'aula

tornar Imprimir

dimarts, 5 de juny de 2018

Sala de premsa, Cooperació, Solidaritat i Integració

Presentació del I Campus d'Alumnes Mediadors

El Termet acollirà al juny el I Campus d'Alumnes Mediadors amb l'objectiu de consolidar la formació per a mediar en l'aula

L'Associació El Porc Espí, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, prepara el I Campus d'Alumnes Mediadors, que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de juny al Termet de la Mare de Déu de Gràcia. El campus està dirigit exclusivament als alumnes que han rebut ja formació en mediació escolar, encara que entre les activitats previstes s'inclou també una conferència oberta al públic general, a càrrec del mag Xuxo Ruiz, finalista del Premi Global Teacher Prize. 

"Aquest I Campus, que esperem que tinga continuació en molts més, tancarà un curs en el qual, de la mà d'El Porc Espí, hem donat passes molt importants en la consolidació i la projecció de la mediació escolar, promovent la cultura de la pau entre els joves, que són el nostre futur", assenyala el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, qui ha presentat la iniciativa juntament amb la presidenta d'El Porc Espí, M. Emilia Mundina. Entre les accions desenvolupades enguany en matèria de mediació escolar, destaca la clausura del projecte europeu Medes, que ha suposat la creació d'un segell de qualitat per avalar la pràctica mediadora en centres docents de tota Europa, a més de l'elaboració de guies metodològiques i material didàctic. 

"L'Associació El Porc Espí portem treballant des de l'any 2013 en l'objectiu d'estendre la mediació, en particular en l'àmbit escolar, a través de programes com el Mediem. Amb aquesta mateixa filosofia, i amb la finalitat de consolidar la formació com a mediadors dels alumnes d'ESO, donem ara un pas més amb aquest I Campus d'Alumnes Mediadors", valora Mundina. La trobada pretén afavorir l'intercanvi d'experiències entre els joves i aprofundir en el coneixement de la pràctica mediadora en l'aula, a través d'activitats formatives i lúdiques, com l'elaboració d'un mur que deixarà constància de la celebració de les jornades. 

El I Campus d'Alumnes Mediadors està restringit als alumnes de centres docents que ja han rebut algun tipus de formació en mediació escolar. Per a ells, el programa preveu 34 places, a les quals se sumaran els monitors de l'activitat. Els participants rebran un certificat que acreditarà 16 hores de formació en mediació. 

Dins del campus, però en aquest cas obert al públic en general, el mag Xuxo Ruiz impartirà la conferència "Educant amb màgia. Educar des de l'emoció". La xarrada tindrà lloc a la planta baixa del Centre de Convencions El Molí el dissabte 16 de juny a les 19.00 hores. Encara que l'assistència és lliure i gratuïta, a causa de les limitacions d'aforament (350 persones), és necessària la inscripció prèvia a través del correu electrònic elporcespi@gmail.com o el blog de l'associació.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació del I Campus d'Alumnes Mediadors_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es