Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real intensifica el tractament contra els mosquits durant tot l'estiu per a prevenir i tallar les plagues

tornar Imprimir

dimecres, 13 de juny de 2018

Sala de premsa, Sanitat

Vila-real intensifica el tractament contra els mosquits durant tot l'estiu per a prevenir i tallar les plagues

L'Ajuntament de Vila-real ja està treballant des de fa diversos mesos en el tractament preventiu contra els mosquits. Una acció que s'intensificarà durant tot l'estiu per a evitar l'aparició de plagues, ja que a causa dels últims episodis de pluges s'espera una temporada complicada. 

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, ha indicat que l'àrea que dirigeix ja té marcat un calendari de fumigacions, pensades en un inici com a mesura preventiva, que ara comença un període de major incidència per a tractar de tallar amb eficàcia qualsevol focus que es poguera detectar de manera puntual. Aquest calendari es modificarà i adaptarà en funció de les necessitats que es detecten a cada moment. 

No obstant això, Gómez demana col·laboració ciutadana, ja que "la major part de focus i casos es registren en parcel·les privades". Per això, fa una crida als propietaris de terrenys i zones on puga haver-hi aigua estancada perquè "prenguen mesures i que no es convertisquen en focus". En aquest sentit, recorda que l'Ajuntament va aprovar una nova Ordenança municipal el 2016 que regula les actuacions i protocols a seguir per a prevenir la proliferació del mosquit tigre també en l'àmbit domèstic.

"El mosquit tigre és fonamentalment urbà i es reprodueix fàcilment en xicotets estancaments d'aigua, com poden ser tests, pitxers o basses, en l'àmbit privat, per la qual cosa seguint uns senzills consells tots podem contribuir a evitar la presència i/o expansió d'aquests insectes", assegura. "Ens espera un estiu complicat però estem treballant ja de manera anticipada i previsora perquè siga el menys molest possible per als veïns", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es