Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real allarga la campanya contra els excrements dels animals fins al 10 de juliol

dilluns, 18 de juny de 2018

La Policia Local de Vila-real, que des del passat 29 de maig impulsa una campanya per a evitar les deposicions dels animals de companyia a la via pública, ha decidit allargar la iniciativa fins al pròxim 10 de juliol. D'aquesta manera, seran 23 dies més els que els agents isquen a patrullar en diferents torns tots els dies de la setmana. Igual que durant el primer període de la campanya, els policies aniran identificats amb l'uniforme reglamentari, encara que podran circular en vehicles camuflats per a sorprendre els amos d'animals que no arrepleguen els excrements. Fins al moment, s'ha multat sis persones.

Les denúncies per no arreplegar les deposicions de les mascotes de la via pública ronden els 60-120 euros. "L'Ordenança de neteja viària i recollida de residus sòlids assenyala en el seu article 24 l'obligatorietat dels propietaris d'animals d'impedir que facen les seues deposicions en qualsevol part de la via pública destinada al trànsit dels vianants", recorda la regidora de Seguretat Ciutadana i de Sanitat, Silvia Gómez. La prohibició abasta des de les voreres fins a zones verdes, passant pels restants elements de la via pública destinats al pas, estada o jocs dels ciutadans. "Es tracta d'una qüestió de salubritat pública", remarca la regidora.

En l'article 41.4, l'Ordenança de convivència ciutadana estableix que "totes les persones responsables dels gossos hauran d'anar proveïdes d'almenys una bossa de plàstic, les que s'utilitzen per a la recollida d'excrements i han d'acreditar que en disposen a requeriment de la Policia Local". A més de recordar la prohibició que els animals facen les seues necessitats en carrers, passejos, jardins, jocs infantils i zones de trànsit de vianants, l'article 43.4 destaca que els propietaris o responsables d'animals "hauran d'arreplegar els excrements sòlids".

El dispositiu de la Policia Local es manté igual amb vigilàncies per tota la ciutat, però amb especial incidència en zones com el passeig de l'Estació, els voltants de Correus, els voltants de parcs i jardins o l'avinguda d'Alemanya, entre altres punts. "Es tracta de la convivència en societat i si algú no compleix amb aquestes exigències mínimes, ha de ser penalitzat; el problema de les caques d'animals a la via pública ens avergonyeix, no ens podem permetre donar una imatge així", conclou Gómez.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es