Inici

El repunt de les llicències d'obres reflecteix una millora de la situació econòmica i del sector industrial a Vila-real

dilluns, 18 de juny de 2018

L'Ajuntament de Vila-real ha registrat en els últims temps un increment de l'activitat empresarial, la qual cosa suposa una millora de la situació econòmica també a nivell general per a la ciutat. Segons es desprén de les dades de la Regidoria de Territori, les llicències d'obra major no solament s'han estabilitzat, sinó que des de 2015 estan remuntant de manera gradual, passant de les 30 a les 34 el 2016, amb un augment a 41 el 2017 i, en el que portem de 2018, ja ascendeixen a 20, en la seua majoria corresponents a ampliacions de naus industrials.

En aquest aspecte, destaca sobretot el pressupost de les intervencions, amb inversions de major envergadura per part de les indústries de la ciutat. "Hem passat dels poc més de quatre milions d'euros el 2017 a 7,3 milions en els sis mesos d'enguany, la qual cosa demostra que la situació econòmica i empresarial s'està animant i això és bo per a Vila-real", manifesta el regidor de Territori, Emilio M. Obiol. 

"Ens trobem en un moment d'efervescència industrial, ja que el sòl és més econòmic, hi ha molta quantitat i en gran part pertany a bancs, per la qual cosa hi ha una gran demanda per a ampliar empreses o fins i tot acumular estoc", explica l'edil. Al marge d'aquests canvis, puntualitza, "les expectatives, en general, han millorat substancialment, a causa que hem sabut crear l'ecosistema per a aconseguir aquestes circumstàncies, que demostren la millora de la situació econòmica". 

Les xifres també mostren un increment en el nombre d'habitants de la ciutat, que ha passat de 50.306 el 2016 a 50.877 a l'abril del 2018. En aquest sentit, no solament ha augmentat el nombre de persones que arriben a la ciutat per a quedar-se, sinó també el nombre dels veïns que aconsegueix una ocupació i abandona les llistes de l'atur. Les últimes dades situen a Vila-real per segon mes consecutiu com la ciutat amb menys taxa de desocupació de la Comunitat Valenciana, amb 3.657 aturats (un 15,21%), per davant d'altres grans ciutats com Oriola, València, Benidorm i Sagunt. 

"Aquests resultats són fruit de tot el treball realitzat per les nostres empreses i també per l'Ajuntament, que ara també compta amb el suport de la Conselleria", agrega el regidor d'Economia, Xavier Ochando. L'alcalde, José Benlloch, també ha volgut valorar les dades que, assenyala, "demostren que la nostra ciutat comença a ser vista amb millors ulls des de fa uns anys per al desenvolupament de projectes empresarials".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es