Inici -> Àrees -> Cooperació i integració -> Notícies

Creu Roja Vila-real commemora el Dia del Refugiat amb una setmana d'activitats per a donar visibilitat a la realitat dels desplaçats i els programes d'acollida a la ciutat

tornar Imprimir

dilluns, 18 de juny de 2018

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa, Ajuntament

Setmana del Refugiat de Creu Roja Vila-real

Creu Roja Vila-real commemora el Dia del Refugiat amb una setmana d'activitats per a donar visibilitat a la realitat dels desplaçats i els programes d'acollida a la ciutat

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Cooperació i Integració, Álvaro Escorihuela, entre altres regidors de la corporació, han acompanyat aquesta vesprada a Creu Roja Vila-real i la seua presidenta, María Arrufat, en la inauguració de les activitats de la Setmana del Refugiat, organitzades amb motiu del Dia del Refugiat a la Fundació Caixa Rural Vila-real. Dues exposicions -una fotogràfica i una altra de panells amb dibuixos dels xiquets refugiats-, una activitat de sensibilització mitjançant el poder evocador de l'olfacte i la xarrada de Creu Roja Castelló a càrrec de María José Català, delegada internacional en camps de refugiats de Grècia, seguida del testimoniatge de persones desplaçades acollides a la ciutat, han servit per a donar visibilitat el treball que, des de Creu Roja local, s'està realitzant per atendre els refugiats que deriva el Govern.

"Vila-real és una ciutat tremendament solidària; per això, fa tres anys, ens vam declarar pel Ple com a Ciutat d'Acollida i ens hem posat sempre a la disposició de les autoritats i de Creu Roja per a tot allò en el que puguem col·laborar, com vam fer la setmana passada en el cas de l'Aquarius", valora Benlloch. Per la seua banda, el regidor de Cooperació ha agraït especialment el treball realitzat per l'assemblea local de Creu Roja, que gestiona des de fa dos anys el programa d'atenció a les persones refugiades, a les quals presta assessorament jurídic i atenció social, sanitària i psicològica en els habitatges propis de l'ONG a Vila-real, amb 30 places. 

Després d'una primera fase d'atenció de sis mesos, la segona part del programa presta serveis d'acompanyament i suport per a la inserció de les persones refugiades, ja siga en la ciutat o en altres destinacions. "Gràcies a Creu Roja Vila-real, hem pogut tendir una mà amiga a famílies que han hagut de fugir dels seus països d'origen per a salvar les seues vides, ja siga per conflictes bèl·lics com per situacions polítiques. El drama dels refugiats, un autèntic èxode de milions de persones a tot el món, ens afecta a tots. No podem mirar cap a un altre costat i és un orgull que, gràcies a entitats com Creu Roja i a la solidaritat que sempre ha caracteritzat la nostra ciutat, puguem aportar el nostre granet de sorra, encara que siga xicotet, a aquesta lluita, perquè la humanitat ha d'estar sempre per sobre de qualsevol altra consideració", argumenta Escorihuela.

L'Ajuntament de Vila-real col·labora de manera continuada amb Creu Roja, a través d'un conveni anual que, el 2018, s'incrementarà fins als 140.000 euros. A més, enguany es condicionarà l'edifici annex a l'antiga estació de la Panderola per a poder traslladar-hi la nova seu de l'ONG, amb programes i serveis d'abast comarcal.

Galeria multimèdia

Imatges

Setmana del Refugiat de Creu Roja Vila-real_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es