Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes tanca el curs amb una trentena de propostes per a millorar la ciutat

dijous, 21 de juny de 2018

Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes_3

Creat de manera pionera a Vila-real en el curs 2014-2015, el Consell de Xiquets i Xiquetes ha celebrat el tancament de la quarta edició, amb la presentació de resultats del curs i el comiat dels consellers més veterans. L'alcalde, José Benlloch, i la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil, han rebut els membres d'aquest òrgan consultiu en l'última reunió de l'any, en la qual els joves han exposat les seues conclusions i propostes de millora de la ciutat, com una major participació en la programació de festes patronals, la reducció dels deures escolars, millores les zones verdes amb jocs per a diferents edats o la creació d'una consell de l'adolescència que donaria continuïtat al consell d'infància. 

"Vila-real és un clar exemple d'una ciutat participativa, que escolta als seus veïns i que, a més, avança de la mà dels més joves", afirma Benlloch, "ells són el futur i han de tenir el seu espai a l'hora de dissenyar la ciutat en la qual viuen". Per açò, tant Benlloch com Gil han valorat de forma molt positiva el treball realitzat pels 54 consellers d'aquest curs -31 titulars i 23 suplents-. "Ha sigut un exercici intens en el qual han treballat molt i han après jugant valors com el treball en equip, la negociació o escoltar també les demandes dels altres", valora la regidora. 

De les sessions celebrades enguany, en què el Consell de Xiquets i Xiquetes de Vila-real ha tingut una participació activa en qüestions com la programació de l'Assaltabarris, el pla participatiu de la Séquia Major o l'elaboració de la Llei d'Infància i Adolescència de la Generalitat, els consellers han elaborat un document amb més de 30 propostes de millora de la ciutat. "Ens agrada que sigueu reivindicatius i en les vostres propostes ens presenteu una ciutat ideal, que a tots ens agradaria, però en l'Ajuntament i en la vida hem de cenyir-nos al pressupost que tenim. És important també que aprengueu el valor de prioritzar per a poder anar desenvolupant i executant els vostres somnis; per açò, podria ser una bona idea que, de cara al pròxim curs, poguera plantejar-se algun tipus de dinàmica en aquest sentit", argumenta Benlloch, qui ha felicitat també els menors per altres propostes interessants com la participació en la programació de festes o la creació d'un Consell d'Adolescència. 

L'alcalde i la regidora de Participació Ciutadana han agraït als joves les seues aportacions, que, entre altres iniciatives, estan en la base del projecte de condicionament de l'entorn del Molí la Vila amb una làmina d'aigua. El pla pilot de transport públics que s'implantarà a partir de la tardor també donarà resposta a la demanda del Consell per a la millora en el transport urbà.

"El Consell de Xiquets i Xiquetes és l'autèntic orgull d'aquest Ajuntament, perquè els seus consellers han sigut pioners, un autèntic referent a la Comunitat Valenciana, en participar en l'elaboració de la Llei d'infància i adolescència de la Generalitat, que suposa un abans i un després en els drets de la nostra joventut", ha afegit Benlloch, que, juntament amb Gil, ha acomiadat els membres que enguany abandonen el Consell en esgotar el seu mandat de tres anys, agraint-los tot el treball realitzat. 

Amb l'inici del nou curs escolar començarà la cinquena edició del Consell, que actualment està format per 54 membres de 16 centres escolars, 31 d'ells en qualitat de titulars i 23 com a suplents. L'elecció dels membres es fa per sorteig entre tots els estudiants de 5é i 6é de Primària i de 1r de l'ESO que presenten candidatura en els seus centres. Cada any s'acomiada als membres que arriben a 1r de l'ESO i l'any següent s'incorporen els de 5é. 

Més imatges, en el Flickr de l'Ajuntament

Galeria multimèdia

Imatges

Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes_1 Cloenda del Consell de Xiquets i Xiquetes_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es