Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Vila-real es declara ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i s'engalana coincidint amb el Dia de l'Orgull LGTBI

dimecres, 27 de juny de 2018

Bancs pintats amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI

Vila-real ha volgut sumar-se a la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que es commemora el 28 de juny, i s'ha declarat novament ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seua orientació i identitat de gènere o expressió de gènere. Tots els partits polítics amb representació a l'Ajuntament s'han unit en una declaració institucional en la qual manifesten la seua preocupació i condemna davant l'augment del nombre d'agressions cap a persones LGTBI en el país i en la qual es comprometen a treballar junts per a respondre adequadament a aquesta situació.

Així, s'han programat diversos actes simbòlics per a commemorar aquesta jornada, coordinats per la Regidoria d'Inclusió Social, que passen per penjar la bandera de l'arc de Sant Martí en la balconada de l'Ajuntament i per pintar els bancs de la plaça Major amb els característics colors de la bandera, amb el doble objectiu de donar suport simbòlic als canvis socials reclamats en l'actualitat per les persones i col·lectius. A més, tots els grups municipals reivindiquen, a través del text, una educació compromesa amb la diversitat, com a requisit per a crear un espai educatiu on es promoguen els valors democràtics i de tolerància, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació. A açò se suma una altra petició, com és dotar les entitats locals de les competències en aquesta matèria, així com de suficients mitjans i recursos perquè, en col·laboració amb el govern i les comunitats autònomes es puga assegurar l'aplicació adequada de totes les polítiques i iniciatives necessàries per a garantir la igualtat efectiva de les persones a tots els municipis.

La regidora d'Inclusió Social, Anna Vicens, destaca que el primer article de la Declaració Universal de Drets Humans diu que "tots els éssers humans naixen lliures i iguals en dignitat i drets, una cosa que no sempre ocorre i que lamentem". "Volem que els drets de totes les persones siguen respectades i des de l'Ajuntament seguim compromesos amb el desenvolupament i aplicació de polítiques i serveis públics que garantisquen la igualtat efectiva", afirma i remarca la necessitat d'"avançar cap al reconeixement i protecció universal de la diversitat sexual, desenvolupant polítiques públiques i serveis que asseguren la igualtat efectiva de totes les persones, amb independència de la seua orientació sexual i identitat de gènere". 

En aquest context, Vicens assenyala "el paper dels governs locals a l'hora de garantir la convivència ciutadana i la no-discriminació de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexes". "Sabem que, ara com ara, aquestes actuacions són només gestos, un suport simbòlic, però que pretenen fer arribar el missatge als col·lectius LGTBI que estem al seu costat", apunta i anima els veïns a fer-se fotos en els bancs recentment decorats i compartir-les en les xarxes socials amb el hashtag #Vila_realCiutatOrgullosa.

Galeria multimèdia

Imatges

Bancs pintats amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI_2 Bancs pintats amb motiu del Dia de l'Orgull LGTBI_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es