Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

L'Ajuntament i la Fundació Manantial signen l'acord per a dotar Vila-real del primer CRIS per a persones amb trastorns mentals en el futur Barri Sociosanitari

dijous, 28 de juny de 2018

Signatura del conveni del CRIS amb Manantial

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el president de la Fundació Manantial, Francisco Sardina, han signat hui l'acord que permetrà la construcció a la ciutat del primer Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) per a persones amb trastorns mentals. L'acord contempla la cessió, per part de l'Ajuntament, d'una parcel·la de 1.174 metres quadrats, per a la construcció i gestió per part de la Fundació Manantial del CRIS, amb un pressupost de 773.403 euros.

"Sempre hem defensat que la gestió del passat, de l'herència i els empastres del PP en aquesta ciutat, no pot hipotecar el present ni restar oportunitats de futur. La rúbrica de l'acord amb la Fundació Manantial és una gran notícia per a la ciutat, perquè permet engegar un dels projectes que més il·lusió ens fa pel que suposa de lluita per dignificar les persones amb malalties mentals i contra l'estigmatització d'aquests trastorns", assenyala Benlloch, que ha agraït a Manantial la col·laboració amb la ciutat per fer possible aquest nou recurs. El centre se situarà en la parcel·la al costat del centre de dia Molí la Vila, valorada en 1,6 milions d'euros, que el consistori cedeix en concessió demanial per un període de 75 anys. Una vegada signat l'acord i concedida la llicència d'obres, la Fundació Manantial procedirà a la construcció del CRIS, per al funcionament del qual, adverteix Benlloch, "serà necessària l'ajuda i el concert de la Generalitat".

"La malaltia mental ha sigut la gran oblidada de la xarxa d'atenció sociosanitària; afortunadament, ara, enfront dels anys de balafiament i obres faraòniques del Partit Popular, el Govern del Botànic està fent una aposta decidida per la salut mental", valora Benlloch, que ha agraït també a Sardina i Ana Ortells, representant de la Fundació Manantial a la ciutat i a la Comunitat, el seu compromís amb aquesta mateixa lluita, a partir de la Fundació Primavera, ara fusionada amb Manantial. "Gràcies a la Fundació Primavera vam poder impulsar, amb la col·laboració municipal, el projecte de bugaderia social per a afavorir la inserció de les persones amb algun trastorn mental. D'aquella llavor, van germinar les plantes que hui han donat fruits molt importants, com la residència comunitària oberta de Santa Ana o l'acord per a la construcció del CRIS que signem hui, després de mesos de lluita burocràtica", valora. 

Ortells, per la seua banda, ha agraït la sensibilitat del consistori amb la salut mental i la cessió del terreny per al CRIS que, assenyala, permetrà millorar els recursos d'orientació i formació laboral disponibles en l'actualitat. "La nostra Fundació té com a principal missió l'atenció integral a les persones amb trastorn mental. Per a açò, encara que la Llei de dependència va suposar un gran pas, la nostra gran aposta és l'autonomia personal i açò només pot aconseguir-se dotant de serveis socials on no n'hi ha", argumenta Sardina, que ha destacat el "diàleg fluid" i l'aposta de la Generalitat amb l'atenció a la salut mental. L'objectiu de Manantial és que el CRIS puga estar en funcionament cap al mes de març de l'any que ve.

La ubicació del futur centre, al costat del Molí la Vila, s'emmarca també en el projecte de Barri Sociosanitari de Vila-real, en el qual s'inscriuen altres recursos com la residència Santa Ana o la seu d'AECC, amb vocació de prestació de serveis comarcal. "Amb aquest projecte, apostem per les persones a través dels fets. Vila-real avança en atenció a les persones, en la nostra marca de Ciutat de la Salut i de l'Esport, en cuidar-nos entre tots i cuidar dels qui ho necessiten", conclou Benlloch.

Galeria multimèdia

Imatges

Signatura del conveni del CRIS amb Manantial_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es