Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Spotfer llança els anuncis guanyadors de la cinquena edició, ideats per alumnes dels centres de Vila-real per a prevenir el consum de drogues

tornar Imprimir

dijous, 28 de juny de 2018

Serveis Socials, Sala de premsa, Sanitat

Presentació dels anuncis guanyadors d'Spotfer

Spotfer llança els anuncis guanyadors de la cinquena edició, ideats per alumnes dels centres de Vila-real per a prevenir el consum de drogues

El concurs de creació d'anuncis publicitaris per a sensibilitzar els joves sobre els riscos del consum de substàncies addictives Spotfer ha presentat oficialment els espots guanyadors, després del procés d'enregistrament i muntatge. L'alcalde, José Benlloch; la regidora de Sanitat, Silvia Gómez; la cap de secció de prevenció del Servei de Gestió de les Drogodependències de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Lourdes Cardona, i el tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), José Gisbert, han assistit a la presentació dels treballs, acompanyats per altres edils, els estudiants guardonats, actors i públic. 

Els espots guanyadors han sigut Quin camí tries?, de Sophía Bodi Fernández i Salvador Ferrando Sánchez (de l'IES Francesc Tàrrega); Drogues + alcohol + tabac = no futur, de Mario Pallarés Martínez i Pedro Pina Martínez (IES Broch i Llop); Estàs disposat a jugar?, d'Andrea Fernández Calderón i Isabel Pérez Gómez (Fundació Flors), i Sóc el més guai, d'Alba Ballester i Claudia Villar (Fundació Flors). L'alcalde ha destacat la qualitat i la creativitat dels guions, que ja van ser guardonats fa un any i que ara es materialitzen. "És un orgull per a la ciutat comptar amb iniciatives d'aquest tipus, que trauen a relluir el talent dels nostres joves i que fomenten valors com la creativitat, el treball en equip i la promoció de la salut", ha indicat. 

La iniciativa, convocada per la Regidoria de Sanitat, a través de l'UPCCA, és un projecte innovador en el camp de la prevenció dels danys causats per les drogues i altres conductes addictives que "uneix els àmbits educatiu i comunitari". "És aquesta tasca educativa la que ha fet d'aquest concurs tot un referent, que l'ha fet valedor de diversos premis i del suport d'institucions i administracions públiques", apunta Gómez, qui recorda el missatge que s'intenta transmetre des de Spotfer: "El consum de substàncies addictives no ens fa millors i no és bo per a la salut; açò és una cosa que han d'entendre les generacions més joves, que són el futur de la nostra ciutat".

La presentació dels anuncis posa fi a la cinquena edició, celebrada entre 2016 i 2018, ja que el concurs es convoca cada dos anys. Tant José Gisbert com membres de l'empresa El Peatón es desplacen als centres educatius per a impartir sessions sobre llenguatge publicitari. En aquesta edició han arribat a vuit centres de secundària, on han oferit 60 classes d'escriptura de guió i llenguatge publicitari a 2.500 alumnes. Els autors dels quatre millors guions han viscut l'experiència d'incorporar-se a una empresa de publicitat per a filmar els seus espots amb professionals i, finalitzats els treballs, s'emetran tant en la televisió local, com en les principals xarxes socials.

Galeria multimèdia

Imatges

Presentació dels anuncis guanyadors d'Spotfer_1 Presentació dels anuncis guanyadors d'Spotfer_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es