Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Serveis Socials es reforça amb 900.000 euros en nous recursos en una nova aposta per les persones

divendres, 29 de juny de 2018

Alvaro Escorihuela presenta el pressupost de Serveis Socials

La Regidoria de Serveis Socials de Vila-real compta amb 900.000 euros per a nous recursos en el seu pressupost per a aquest 2018, en una nova aposta per seguir millorant la qualitat de vida dels veïns. El regidor de l'àrea, Álvaro Escorihuela, ha donat a conéixer els detalls d'aquesta partida econòmica, que rondarà els tres milions d'euros i que incorpora algunes novetats per a oferir una millor atenció a les persones. 

"Seguim reforçant el pressupost per a donar resposta als qui pitjor ho estan passant i per a assumir noves competències que permetran oferir un servei de major qualitat", indica l'edil. Entre les novetats, destaquen la incorporació de 240.000 euros més per a un programa d'ocupació que contempla la contractació de 14 professionals, entre els quals hi haurà cinc treballadors socials, un educador social, dos psicòlegs, dos assessors jurídics, dos administratius i dos auxiliars d'administratiu. "La seua ajuda ens permetrà seguir desbloquejant a un major ritme els expedients de l'atenció a la dependència per a garantir que prompte qualsevol veí que presente una sol·licitud puga tenir una resposta al més aviat, ja que ara la llista d'espera és d'un any aproximadament, tot i que l'hem rebaixat molt pel que fa a uns anys enrere", apunta.

D'altra banda, s'han habilitat 250.000 euros per a la compra d'habitatge social, que s'incrementaran fins al mig milió d'euros gràcies a les ajudes de la Generalitat. "Mentre arriba aquesta borsa d'habitatges, hem dotat 50.000 euros per a lloguer de pisos que facen de pont fins a l'arribada de la solució definitiva", explica. L'Ajuntament també compta amb 21.000 euros per a reformar l'entresòl del centre cívic María de Luna per a situar-hi un centre d'atenció primerenca per a xiquets de zero a tres anys amb alguna discapacitat, ampliable fins als sis anys.

Quant a les ajudes d'emergència social, es mantenen en les mateixes xifres que en anys anteriors. "Després de l'increment que es va produir en l'anterior legislatura, passant de 135.000 euros que destinava el PP, als 270.000 euros amb els quals aquest equip de govern progressista dota aquesta partida, s'ha demostrat que és una quantitat més que suficient per a donar resposta als veïns, per la qual cosa la mantenim igual", assegura.

L'apartat de convenis comptarà amb 600.000 euros, una diferència de 100.000 euros més respecte del 2017, que serviran per a incrementar l'aportació a entitats com Creu Roja, la Fundació Manantial, Afervil i Conquistando Escalones. També es contempla un increment de 60.000 euros més per als programes d'oci preventiu -Aplec i Campus Natura- per a cobrir una novetat, com és l'ampliació al mes d'agost del Campus Natura, que inclourà els serveis de desdejuni i menjador. La mateixa quantitat s'ha reservat per al nou contracte de transport adaptat, "en una aposta per millorar el servei". 

"Aquests nous serveis suposen 900.000 euros més respecte a fa un any per a una Regidoria que demostra cada dia que aquest govern aposta per les persones i per oferir una millora de la qualitat de vida a tots els ciutadans", conclou el regidor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es