Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El web municipal incorpora un nou apartat amb els primers resultats del Pla estratègic de la séquia Major

dissabte, 30 de juny de 2018

La pàgina web de l'Ajuntament de Vila-real incorpora ja un nou apartat en el qual els veïns podran consultar els primers resultats extrets del procés de participació ciutadana associat al Pla estratègic de la séquia Major i encontorns (PESM), impulsat des de la Regidoria de Territori i Mobilitat Urbana i des de Participació Ciutadana.

Sota el títol Encenem la séquia, en els últims mesos s'han desenvolupat diferents activitats a proposta dels veïns, a través del Consell de Participació Ciutadana, amb l'objectiu d'analitzar la situació, recaptar dades i redactar un full de ruta d'actuacions que facen visible i milloren aquest paisatge urbà singular i únic. Tota la informació recollida en la fase inicial de diagnòstic es troba disponible ja en el web municipal i s'espera que, després de l'estiu, es realitzen nous tallers. Dues arquitectes s'han encarregat de la convocatòria de diferents sessions en les quals els veïns han participat en l'elaboració d'un DAFO amb els pros i contres d'aquest espai. També s'han oferit tallers sobre el dia a dia de la séquia, sobre usos quotidians, s'ha realitzat un passeig en grup per a prendre nota de tot allò millorable o que s'hauria de potenciar i, finalment, s'ha convocat el taller Escenaris de futur al voltant de la séquia Major.

"Ens hem centrat en la història i identitat, així com en el paisatge i l'espai públic, en la mobilitat i connectivitat i en la diversitat d'usos en l'àmbit quotidià per a conéixer més de prop i valorar aquest element tan important per a la nostra ciutat i que ens ha acompanyat durant tota la nostra història", explica la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Gil. Per la seua banda, l'edil de Territori i Mobilitat, Emilio Obiol, destaca que "aquest ha de ser un pla construït amb el consens entre la Comunitat de Regants, l'Administració i els veïns, que garantisca la participació dels actors implicats en les fases pròpies d'un pla estratègic, com són l'anàlisi, el diagnòstic i la proposta".

En les activitats de la fase de diagnòstic han participat membres de la Comunitat de Regants -propietaris i gestors de la séquia-, de l'Administració local -tècnics de diferents àrees-, associacions de veïns que resideixen a l'entorn de la séquia, associacions del Consell de Participació Ciutadana i altres entitats que acullen col·lectius concrets com les AMPA dels centres educatius pròxims a la séquia, de diversitat funcional i ciutadans en general. "Després de l'estiu es reprendran les activitats participatives i esperem poder tenir un resultat pròximament", conclou Gil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es