Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real col·laborarà amb AFA en l'ampliació del centre Molí la Vila amb 50.000 euros per a la residència de persones amb demència

tornar Imprimir

divendres, 6 de juliol de 2018

Sala de premsa, Sanitat

Reunió amb AFA

Vila-real col·laborarà amb AFA en l'ampliació del centre Molí la Vila amb 50.000 euros per a la residència de persones amb demència

L'Ajuntament de Vila-real col·laborarà amb l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA) Castelló en la construcció de la nova residència específica per a persones amb demències que l'entitat projecta en la planta superior del centre de dia Molí la Vila de Vila-real.

L'alcalde, José Benlloch, s'ha reunit amb el president d'AFA Castelló, Emilio Marmaneu, per a avançar en el projecte, en una trobada que ha comptat també amb la participació del nou vocal de Vila-real en l'Associació, David Moliner; la gerent del centre, Silvia Ramos, i els regidors de Sanitat, Silvia Gómez; de Territori, Emilio M. Obiol, i de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, a més del primer tinent d'alcalde, Xavier Ochando.

"Hem passat un any molt difícil, però ara que ja tenim aprovat el pressupost i encarrilada la situació econòmica, sempre que no tornem a patir noves maçades de l'herència del Partit Popular, podem començar a traure endavant projectes concrets i prioritzar, amb els pocs recursos que tenim, en allò que per a nosaltres és el principal: les persones.

El projecte de residència d'AFA a Vila-real és, sens dubte, una d'aquestes prioritats i, per açò, habilitarem 50.000 euros, al marge del conveni de col·laboració anual que mantenim amb l'entitat, per a fer possible aquesta important iniciativa", valora l'alcalde.

Benlloch, a més, ha volgut felicitar David Moliner en el seu recent nomenament com a vocal de Vila-real d'AFA i agrair al seu antecessor, Santiago Pesudo, el treball realitzat durant aquests anys. "Amb aquest projecte, completem el ventall de serveis que prestem en atenció a les persones amb alzhèimer i els seus familiars, des de l'inici del procés, amb el diagnòstic, fins al final, amb atenció de dia i assistència sociosanitària en un servei que serà de referència comarcal", agrega Marmaneu.

En aquesta mateixa línia, el president d'AFA destaca que la residència del Molí la Vila "torna a posar Vila-real en la primera línia en l'atenció a les persones amb alzhèimer i els seus familiars a la Comunitat". La residència per a persones amb demències que AFA Castelló promou en el centre Molí la Vila comptarà amb 30 places, amb les quals l'entitat completa el projecte d'atenció integral a les persones amb alzhèimer.

L'actuació, amb un pressupost proper a un milió d'euros, compta també amb una aportació de la Generalitat Valenciana de 183.000 euros. La previsió és poder començar les obres després de l'estiu.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es