Inici -> Àrees -> Tradicions -> Notícies de Tradicions

Vila-real celebra l'antevigília de Sant Jaume amb el tradicional concert i repic de campanes des de l'Arxiprestal

tornar Imprimir

dissabte, 21 de juliol de 2018

Tradicions, Sala de premsa

Vila-real celebra l'antevigília de Sant Jaume amb el tradicional concert i repic de campanes des de l'Arxiprestal

Vila-real celebrarà el proper dilluns a la nit la festa prèvia al dia de Sant Jaume, amb el tradicional concert i el repic de campanes que es fa des de la part alta del campanar de l'església a la qual dóna nom el sant. L'activitat, organitzada per la Regidoria de Tradicions, juntament amb la Unió Musical La Lira i Amics de les Campanes, començarà a les 22.30 hores.

Prèviament, a les portes del temple s'oferirà un porrat popular i, tot seguit, s'interpretarà el toc de l'avemaria, a càrrec de membres d'Amics de les Campanes. La sessió combinarà el repic de les campanes amb les peces musicals que interpretaran els components de la Unió Musical La Lira, els quals oferiran un variat repertori.

El regidor de Tradicions, Santi Cortells, ha destacat la llarga tradició campanera, "que té tants segles de vida com el nostre poble" i que "és molt curiosa, ja que les campanes tenen noms propis i fins i tot malnoms, com ara és el cas de la Malaganosa". A banda d'això, apunta a la figura de sant Jaume, "el millor motiu per a fer aquest esdeveniment, ja que la seua tradició és àmplia, pel fet de ser un patró històric de la ciutat de Vila-real". Per això, convida tots els veïns a acostar-se fins al campanar a gaudir del concert i agraeix la participació de la Unió Musical La Lira i d'Amics dels Campanes, "ja que realitzen una excel·lent tasca, perquè darrere de la música de la qual tots gaudirem, hi ha un intens treball, no només de preparació i assajos, sinó també d'esforç físic per a pujar els instruments fins a la terrassa del campanar, amb l'objectiu de seguir contribuint al manteniment d'una tradició com és la d'honrar el patró que dóna nom a l'església Major".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es